Stel je voor

dat je nooit meer

tegen je zin

hoefde te werken...


Breng kleur in je loopbaan

De cursus 'ontdek je talent' is een online programma waarin je ontdekt welke job écht bij je past. Zodat je niet meer met tegenzin maar met volle goesting kan werken. Zodat je meer kan halen uit het leven en kan bouwen aan een kleurrijke toekomst met aandacht voor wat echt belangrijk is. Minder stress, minder tegenzin, meer goesting, plezier en succes. Een job die niet aanvoelt als werken, waar je elke dag weer met plezier voor uit je bed komt.

Zit je vaak met dat knagende gevoel 'is dit het nu?'

Klinkt dit jou bekend in de oren?

 • je ziet geen duidelijke richting voor jouw loopbaan
 • je hebt het gevoel dat je nergens in uitblinkt, dat jij geen uitgesproken talent hebt
 • je vindt het moeilijk om je eigen sterktes te beschrijven
 • je weet min of meer wat je niet meer wilt, maar niet wat je wél wilt
 • je ligt vaak te piekeren over jouw toekomst
 • werken voelt soms zwaar en lastig
 • je voelt je vaak moe en futloos
 • je ziet op zondag al op tegen maandag
 • na een vakantie voel je een knoop in je maag wanneer je terug aan het werk moet
 • je moet op je werk veel dingen doen die je niet graag doet
 • je hebt het gevoel dat anderen veel beter weten waar ze met hun loopbaan naartoe willen

Dit zijn allemaal tekenen dat je niet in je talent staat in je job.

Je kan ervoor kiezen om te blijven zitten en er het beste van te maken. Leren tevreden zijn met wat je hebt. Maar diep vanbinnen besef je heel goed dat je naar meer verlangt. Zolang je echter jouw eigen talenten niet helder kan zien, weet je ook niet wat je precies zoekt in een job. En richt je je loopbaan wellicht op de verkeerde dingen. En zo blijf je dus twijfelen en denken, en in cirkeltjes lopen. En op den duur zie je door het bos de bomen niet meer, de mist wordt steeds dichter en het pad onduidelijker.

Bij de talent coach helpen we je graag om meer te halen uit het leven, om te kiezen voor een loopbaan vol kleur en energie. Door het blootleggen van jouw natuurlijke talenten, leren we je terugkeren naar je essentie en zie je de dingen eindelijk weer duidelijk en helder.

In de cursus 'ontdek je talent' ontdek je waar jouw talenten liggen en wat je precies nodig hebt om met volle goesting te werken. Zo kan je weer een duidelijke richting voor jouw loopbaan zien.

Het leven is veel te kort om te settelen. Durf kiezen voor verandering, durf kiezen voor jezelf!In de online cursus 'Ontdek je talent' krijg je een duidelijk beeld van wat je nodig hebt om met 100% goesting te werken. Zo kan je jouw loopbaan weer kleur geven.Want

iedereen
heeft het in zich

om met
goesting

te werken.


Werken vanuit je talent geeft energie

De online cursus 'ontdek je talent' kan je zien als een volwaardig, maar betaalbaar, alternatief voor een individueel coachingstraject.

Je doorloopt alle stappen van een normaal coachingstraject, maar je gaat er volledig zelfstandig mee aan de slag.  Via concrete oefeningen en video' s deel ik mijn jarenlange ervaring als loopbaanexpert met jou. Zodat jij diepgaande inzichten en kaders kan verwerven die je dat duwtje in de rug geven om zelf stappen te zetten om meer energie en goesting te ervaren in jouw loopbaan. Je leert niet alleen hoe je jouw eigen talenten kan herkennen en benoemen, je staat ook stil bij jouw wensen en dromen voor de toekomst en hoe je jouw toekomstdroom kan realiseren.

De cursus 'ontdek je talent' bevat:

- 7 modules + inleiding

- een uitgebreid digitaal werkboek dat je kan downloaden (in PDF)

- concrete doe- en reflectie-opdrachten

- toegang tot het unieke talentenkader van de Talent coach (met 42 uitgeschreven talenten) om jouw talenten te herkennen en benoemen

- begeleidende video's waarin ik toelichting geef bij de opdrachten en oefeningen

Korte cursusinhoud

 • Module 0. Inleiding ( we staan stil bij jouw verwachtingen en doelstellingen)
 • Module 1. Talenten herkennen (wat zijn talenten, hoe kan je ze bij jezelf herkennen, waar moet je op letten + een concrete opdracht om je meer bewust te worden van jouw talenten)
 • Module 2. Op zoek naar de kiemen van jouw talent (hierin krijg je een variatie aan werkvormen aangeboden om de zoektocht naar jouw talent te starten. Je kiest voor jezelf minstens 3 werkvormen)
 • Module 3. Jouw energiebronnen (de kern van het verhaal: je krijgt zicht op jouw rode draad, wat je nodig hebt om met goesting te werken. Dit vormt een blauwdruk van wat je zoekt in een job.
 • Module 4. Bevraging omgeving (je gaat actief de mensen in je omgeving bevragen om zo in kaart te brengen welke van jouw talenten momenteel al het meest zichtbaar zijn, op welke talenten je meteen kan intappen)
 • Module 5. Jouw talenten benoemen (je krijgt een kader van talenten aangereikt zodat je de juiste woorden kan vinden om jouw talenten te benoemen). Je leert je sterktes kennen, maar ook je valkuilen en je krijgt meer inzicht in welk soort werkomgeving bij je past.
 • Module 6. Meer doen met jouw talent. (We staan stil bij de mate waarin je huidige job past bij jouw talent en hoe je jouw job kan verder boetseren zodat je met meer energie kan werken. Maar we kijken ook naar de toekomst. Waar droom je van? Wat zou voor jou de ideale droomjob zijn?)
 • Module 7. Naar een kleurrijke toekomst. We maken de vertaling van jouw droom naar de realiteit. We gaan op zoek naar realistische opties die aansluiten bij jouw talenten en droom. Ik geef je tips en een stappenplan om in beweging te komen, om stappen te zetten richting jouw droom.

De inhoud van de cursus wordt druppelsgewijs ter beschikking gesteld (2 modules per week). Je hebt dus minimaal 4 weken nodig om de volledige cursus af te werken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er meer tijd voor te nemen. Het is jouw traject, op jouw tempo. Je toegang tot deze cursus blijft 12 maanden geldig.

Het is een online cursus, maar dat betekent natuurlijk niet ik niet bereikbaar ben voor vragen. Via het online leerplatform heb je de mogelijkheid om mij te contacteren met  jouw vragen. Ik doe mijn best om deze steeds zo snel mogelijk te beantwoorden zodat je snel weer vooruit kan.

Inschrijven voor deze cursus kan via onze shop.

Wat haal je eruit?

In deze cursus ontdek je

- waar jouw natuurlijke talenten liggen

- wat je energie geeft

wat je nodig hebt om met volle goesting te werken

wat je zoekt in een job

- hoe je jouw loopbaan een 2e leven kan inblazen

- hoe je die ene job vindt die echt bij je past en/of hoe je een zaak kan uitbouwen vanuit je talent


Kortom: je krijgt zicht op nieuwe mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Zo zie je weer een duidelijke richting voor jouw toekomst.

En je zal vooral veel goesting krijgen om in beweging te komen, om je dromen waar te maken en van je loopbaan een bruisende bron vol energie te maken.

Waar wacht je nog op?


Je loopbaan

is als een schilderij,

je hebt zelf het penseel

in handen om er een

 kleurrijk meesterwerk

van te maken!