Ontdek de kleuren in jouw team!

De talent coach - Licensed practitioner Insights Discovery
De talent coach - Licensed practitioner Insights Discovery

Insights Discovery workshop in jouw team

In deze opleiding werken we aan een betere communicatie en samenwerking binnen jouw team.

Via de Insights Discovery vragenlijst krijgt elke medewerker een uitgebreid persoonlijk profiel in handen. Zo ontdekken jouw medewerkers hun eigen unieke kleur/communicatiestijl waarmee ze het verschil kunnen maken binnen het team. Ze leren ook de kleuren/ communicatiestijlen van de andere teamleden (h)erkennen. Zo leren teamleden elkaar waarderen en kan er optimaal gebruik gemaakt worden van het diverse kleurenpalet in een team.

Eenvoudig voorgesteld, drukt het model vier aspecten van persoonlijke gedragsvoorkeuren uit in kleurenwaarden: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw.

Insights discovery - Kleurenmodel
Insights discovery - Kleurenmodel

Iedereen heeft de vier kleuren in zich. We verschillen echter allemaal in onze voorkeur en intensiteit van ons 'kleurgebruik". De manier waarop we de 4 kleuren dagdagelijks inzetten en gebruiken, bepaalt onze persoonlijke communicatiestijl

De sterkte van dit model is dat het op een zeer toegankelijke manier inzicht geeft in verschillen in communicatie tussen mensen. Zo kunnen die verschillen ook beter benut worden en komt er meer waardering voor elkaar in het team.

Voor individuen is het een instrument dat op een snelle en efficiënte manier inzicht geeft in uw voornaamste communicatiepatronen, krachtbronnen en valkuilen, zodat je jouw eigen voorkeur in communicatie kan afstemmen op die van anderen.

 

Hoe het werkt

Voorafgaand aan de workshop vult elke medewerker online een vragenlijst in (duurtijd max 20 min).

Op basis van hun antwoorden wordt er een uitgebreid persoonlijk Insights Discovery® Profiel van ruim 20 pagina's gegenereerd. Dit profiel geeft zicht op de eigen voorkeursstijl en biedt aanknopingspunten voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens een workshop van een volledig dag geven we uitleg over de betekenis en toepassingsmogelijkheden van Insights Discovery®. Op een speelse en interactieve manier wordt het model gekaderd, waarna de medewerkers elk hun persoonlijk profiel ontvangen. Op een ervaringsgerichte, visuele en interactieve manier gaan we de materie tot leven brengen en wordt in gesprek gegaan met elkaar. De coach beantwoordt eventuele vragen naar aanleiding van het persoonlijk profiel en geeft, aan de hand van oefeningen, een uitgebreide set aan praktische tips om deze nieuwe kennis concreet te gebruiken.

Om de interactiviteit en kwaliteit te kunnen blijven garanderen werken we met groepsgroottes van minimum 6 en maximum 15 personen. Zo kan de coach een kwalitatieve begeleiding garanderen.

Insights discovery persoonlijk profiel
Insights discovery persoonlijk profiel

Ter info: deze opleiding kan ook in combinatie aangeboden worden met onze populaire opleiding 'aan de slag met het talent in mijn team', waarin we in meer detail inzoomen op de individuele talenten die in het team aanwezig zijn. Samen kijken we dan hoe ieders takenpakket nog beter kan afgestemd worden op de individuele talenten. Zo werken we aan meer energie en goesting in het team.

A team is not a group of people who work together, a team is a group of people who trust each other

                                  - Simon Sinek

Kiezen voor de talent coach

= kiezen voor professionele trainingen op maat van jouw organisatie

Ervaring en expertise

Ellen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen en workshops. Daarnaast heeft ze een gedegen achtergrond als arbeids- en organisatiepsychologe en gecertificeerd coach. Dankzij haar brede kennisbasis kan ze putten uit een breed gamma aan tools en technieken om organisaties steeds op maat verder te helpen

Concreet en to-the-point

Trainingen bij de talent coach zijn hands-on, gericht op het zelf laten ervaren en toepassen van concrete en heldere methodieken. Ellen bouwt de trainingen zo op dat deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke feedback krijgen.

Bij elke training wordt ruim de tijd genomen om na te denken over transfer en concrete toepassingsmogelijkheden op de werkvloer.

Met enthousiasme  gebracht

Dankzij haar positieve instelling en enthousiasme slaagt Ellen erin een groep heel snel mee te krijgen. Haar ontwapenende en authentieke houding zorgt ervoor dat er binnen de groep al snel een veilige en vertrouwelijke sfeer wordt gecreëerd waar ruimte is om ervaringen te delen en open te zijn. Als groeimotor haalt ze er veel energie uit anderen te coachen en te begeleiden om meer uit zichzelf te halen.

Over de trainer

De talent coach - Ellen Florin
De talent coach - Ellen Florin

Ellen is een enthousiaste, gedreven bedrijfspsychologe, coach & trainer.

Ze houdt van reflecteren, van ontwikkeling en groei en heeft ondertussen meer dan 20 jaar ervaring in het coachen, begeleiden en trainen van mensen.

Ze gelooft dat je pas oprecht gelukkig kan zijn als je authentiek in het leven durft te staan, als je weet wie je bent en waar je voor staat.

En dat vertaalt zich volgens haar dan ook in een job die voldoening geeft, waar je jouw talenten kan inzetten en ontwikkelen, waar je waardering en zingeving ervaart.

Haar persoonlijke missie is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met meer plezier en energie door het leven gaan.

Ze wordt graag geïnspireerd en geef de inzichten die ze dagdagelijks vergaart ook graag door aan anderen.


Een greep uit onze tevreden klanten


Wim de Baets
Wim de Baets

Wim de Baets

Productmanager Delino

"Ik heb de tools in de praktijk toegepast en dat was zo een meerwaarde. Ik heb mijn medewerker(s) op een heel andere manier leren kennen. Ik begrijp nu waarom ze op een bepaalde manier reageren in bepaalde situaties. Ik ga het zeker nog gebruiken.""

Mark Mortier
Mark Mortier

Mark Mortier

2circle

"De training is een aanrader omdat het heel praktisch is, to the point, en je het onmiddellijk kan toepassen. En het leuke is dat het werkt!"

Jef van Cauwenberghe
Jef van Cauwenberghe

Jef van Cauwenberghe

Vennoot Landberg Vastgoed

"Ellen Florin is niet zomaar een talentcoach. Ellen straalt een enorme bevlogenheid en passie uit waardoor haar input binnenkomt bij het hele team. De manier waarmee we hier allen aan de slag gingen met veel interactie en dynamiek gaf een verbluffend, direct meetbaar resultaat. De kostprijs afgewogen met de meerwaarde, de KMO-cheques in acht genomen, maakt haar bijdrage een reële, meetbare meerwaarde voor elk bedrijf. Bedankt Ellen."

Marc Vael
Marc Vael

Marc Vael

Zaakvoerder zakenkantoor Mons&Partners

"Ellen is een zeer toegankelijke lesgeefster/coach die zich weet te richten naar iedereen van de aanwezigen ongeacht de situatie waarin ze inzitten. Ze is deskundig en geeft een oplossingsgerichte coaching."

Interesse in deze opleiding? 

Helaas, momenteel bieden we deze training niet meer aan. Neem gerust een kijkje tussen onze andere inspirerende workshops en trainingen.

naar onze andere opleidingen

workshop talenten
workshop talenten
workshop coachend en waarderend leiderschap
workshop coachend en waarderend leiderschap
De talent coach - trainer met ervaring en expertise
De talent coach - trainer met ervaring en expertise