Loopbaanbegeleiding 

Ontdek hoe je meer plezier en energie kan halen uit je werk

Via loopbaanbegeleiding ontdek je welke job past bij jouw talent

Zo bouw jij een loopbaan uit waarin je kan bruisen van energie

Iedereen, dus ook jij kan met goesting werken

Geloof je ook dat er meer in het leven is dan te blijven zitten in een job die je niet meer boeit? Zit je vaak met dat knagende gevoel 'is dit het nu?'

Je werk vormt een belangrijk deel van je leven. Als je job niet past bij je talent, krijg je er onvoldoende energie en voldoening uit. En dat heeft dan ook een effect op jouw gezin en sociaal leven. Een gebrek aan energie zuigt letterlijk de kleur uit je leven.

Maar het kan ook anders!

Onze loopbaanbegeleiders helpen je graag om het vuur in jezelf terug aan te wakkeren.


Dat doe je door

  • te ontdekken waar je natuurlijke talenten liggen
  • jouw energiebronnen in kaart te brengen
  • een job te zoeken die daar écht bij past

Zo kan je een loopbaan uitbouwen waarin je  100% jezelf kan zijn. Waar je echte bezieling voelt voor je werk. 

Samen brengen we weer kleur in jouw loopbaan.


Loopbaanbegeleiding

Voor wie droomt van een bruisende loopbaan, vol kleur en energie

met loopbaancheques van VDAB

"If you often feel tired, it's not because you've done too much, it's because you've done too little of what sparks a light in you "

Krijg zicht op wat jouw leven kleur geeft

Misschien heb je wel het gevoel dat jij geen talent hebt? Dat anderen veel competenter zijn en beter weten waar ze met hun loopbaan naartoe willen?

Dit is iets wat we vaak horen. We merken dat veel mensen zichzelf klein voelen doordat ze hun eigen talenten onvoldoende (h)erkennen en bijgevolg benutten.  Een talent wordt immers pas zichtbaar in de juiste context. Zonder die context blijft een talent vaak verborgen en dus niet (h)erkend. Talenten gaan namelijk net over die zaken die voor jou vanzelfsprekend zijn, die voor jou moeiteloos lijken. En hierdoor ga je je eigen talenten vaak minimaliseren en onvoldoende als waarde gaan inzetten.

Onze loopbaanbegeleiders zijn gespecialiseerd in het blootleggen en benoemen van die (verborgen) talenten. Zo krijg je zicht op wat energie, kleur brengt in je leven.

We stimuleren je vervolgens om verschillende opties te verkennen zodat je een werkomgeving kan vinden die écht bij je past, waar je je talenten verder kan ontplooien. Door de juiste opleidingen, activiteiten en ervaringen te kiezen, kan je jouw natuurlijke talenten namelijk verder gaan ontplooien tot krachtige competenties met waarde op de arbeidsmarkt.

Zo werken we samen een concreet plan van aanpak uit zodat jij een loopbaan kan uitbouwen waarin je werkt vanuit je kracht, waarbij je geniet van wat je doet. Want hoe meer jij geniet van wat je doet, hoe succesvoller je zal zijn.

" jezelf kennen is de eerste stap naar succes"

Ontdek jouw kleur!

When a flower doesn't bloom, you fix the environment in which it grows, not the flower

- Alexander den Heijer


Loopbaanbegeleiding

Onze werkwijze

In 7 stappen naar meer kleur in je loopbaan

Stap 1

Kennismaking


In een gratis kennismakingsgesprek nemen we de tijd om naar jouw concrete vragen en verwachtingen te luisteren. We geven je ook wat meer uitleg over onze aanpak en werkwijze en leren je alvast hoe je de juiste bril kan opzetten om je talenten helder te zien.

Stap 2

De kiemen van jouw talent

We beginnen jouw zoektocht naar je talent door het stellen van een aantal prikkelende vragen. Jouw kindertijd, recente ervaringen en zelfs jouw valkuilen en zwaktes vertellen ons namelijk iets over jouw talent.

Stap 3

Jouw rode draad

We zoomen in op jouw sprankelende momenten uit het verleden. Wanneer zat je in de flow? Voelde je energie? Door jou verhalen te laten vertellen over het verleden, krijgen we zicht op jouw energiebronnen, op wat je nodig hebt om met goesting te kunnen werken. Dit lijsten we samen op in jouw 'rode draad', een overzicht van jouw energiebronnen.


Stap 4

(h)erken en benoem je talenten.

Op basis van jouw sprankelende verhalen krijg je snel zicht op jouw natuurlijke talenten. We geven je de juiste woorden mee om je talenten op een bevlogen en authentieke manier te kunnen benoemen. Zo kan je jouw talenten ook delen met anderen.

Stap 5

Jouw bezielde droom

We nodigen je uit jouw ideale toekomst te verbeelden. Wat als geld geen rol speelde? Wat als alles kon?

Dromen vanuit het hart.

Stap 6

 Van droom naar realiteit

We gaan samen brainstormen over concrete mogelijkheden en durven daarbij ook out-of-the box denken. Zo ontdek je concrete opties die aansluiten bij jouw energiebronnen, talenten en droom.

Stap 7

Plannenmaken


We kijken wat je nodig hebt om keuzes te maken en werken een concreet plan uit om jouw doel(en) te bereiken. We staan je graag bij met concreet advies over solliciteren, het schrijven van een CV of het starten met een eigen zaak. We kijken samen naar wat jij nodig hebt om jouw droom te realiseren.

Ga ervoor!

Tijd voor actie

Je hebt nu zicht op wat je wil en hoe je daar kan komen. En je hebt vooral ook veel goesting gekregen om in beweging te komen. Nu is het aan jou om concrete stappen te zetten om jouw droom te realiseren. Veel succes!

Zo kan jij genieten van een job op maat van jouw talent en werk je weer met goesting en energie!

Kiezen voor de talent coach

= kiezen voor professionele loopbaanbegeleiding op maat van jouw talent

Onze loopbaanbegeleiders zijn gespecialiseerd in het ontdekken en benoemen van talenten. Zij gaan op die manier met jou op zoek naar wat jij nodig hebt om energie en voldoening te halen uit je job, ze begeleiden je in je zoektocht op de arbeidsmarkt of denken samen met jou een business-concept uit dat echt past bij wie je bent en waar je voor staat. Zo stimuleren ze je om meer te halen uit je leven, om te durven dromen en ook stappen te zetten om die dromen waar te maken.

Het team loopbaanbegeleiders
Het team loopbaanbegeleiders

ONZE TROEVEN OP EEN RIJTJE

Professionele begeleiding

Al onze loopbaanbegeleiders krijgen  een sterke interne opleiding waarin ze de methodieken van talent- en loopbaanbegeleiding onder de knie krijgen. Bovendien hebben zij steeds een professionele achtergrond  als psycholoog of coach. Zo bent u verzekerd van een professionele begeleiding op maat van uw talent!

Concreet en to-the-point

We werken steeds naar een concreet resultaat. We begeleiden jou niet alleen in het nadenken over welke job bij jou zou passen, we staan je ook bij in het daadwerkelijk waarmaken van jouw droom, in het te pakken krijgen van die job of het stappen zetten naar het oprichten van een eigen zaak. Concreet advies, op maat en to-the-point.

Op maat van jouw noden

Tijdens een gratis kennismaking  nemen onze loopbaanbegeleiders de tijd om naar jouw specifieke vragen en verwachtingen te luisteren. Zo werken wij steeds een traject op maat van jouw specifieke noden uit. Je kan ook tijdens het traject steeds zelf beslissen waar je meer of minder aandacht aan wil besteden.

En het belangrijkste van allemaal: omdat onze loopbaanbegeleiders echt in hun talent staat in hun job, doen ze hun job met passie en overtuiging. Bij ons ben je geen nummer. En dat voel je.

De talent coach is erkend als gemandateerd loopbaanbegeleidingscentrum. Hierdoor kan je gebruik maken van loopbaancheques om jouw traject te betalen. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per loopbaancheque. . Je hebt in totaal recht op maximaal 7u coaching. Dit bestaat uit 1 cheque van 4 uur begeleiding en 1 cheque van 3 uur begeleiding.

One day you will look back and see that all along you were blooming

- Morgan Harper Nichols

Getuigenissen

Een gratis kennismakingsgesprek aanvragen?

Een kennismaking is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Info over loopbaanbegeleiding via loopbaancheques

Betaal slechts 40 euro voor een loopbaancheque

Je hebt als klant de mogelijkheid om loopbaanbegeleidingstrajecten te betalen met loopbaancheques. Zo  betaal je slechts 40 euro per cheque. Jouw eerste cheque geeft je recht op 4 uur coaching, jouw 2e cheque op 3 uur coaching.


Voorwaarden

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 4 voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt reeds 7 jaar werkervaring
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding
  • Twijfel je of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding of heb je andere vragen over loopbaanbegeleiding in het algemeen?  Bel ons op 0495/881668 of stel je vraag op mail via ellen@detalentcoach.be

    Je kan ook meteen een gratis infogesprek aanvragen met één van onze coaches. Meer algemene info over loopbaanbegeleiding vind je ook op de website van VDAB: