Talentgerichte Loopbaanbegeleiding - Onze werkwijze

Ontdek hoe je meer plezier en energie kan halen uit je werk

Via Talentgerichte Loopbaanbegeleiding breng je meer kleur in je loopbaan

Door meer inzicht te krijgen in je natuurlijke talenten, ontdek je manieren om meer energie en voldoening te halen uit je werk.   Zo bouw je een loopbaan uit waarin je voluit in je talent kan staan en weer bruist van energie.

Iedereen, dus ook jij kan met goesting werken

Geloof je ook dat er meer in het leven is dan te blijven zitten in een job die je niet meer boeit? Zit je vaak met dat knagende gevoel 'is dit het nu?'

Je werk vormt een belangrijk deel van je leven. Als je job niet past bij je talent, krijg je er onvoldoende energie en voldoening uit. En dat heeft dan ook een effect op jouw gezin en sociaal leven. Een gebrek aan energie zuigt letterlijk de kleur uit je leven.

Maar het kan ook anders!

Onze loopbaanbegeleiders helpen je graag om het vuur in jezelf terug aan te wakkeren.


Dat doe je door

  • te ontdekken waar je natuurlijke talenten liggen
  • jouw energiebronnen in kaart te brengen
  • een job te zoeken die daar écht bij past

Zo kan je een loopbaan uitbouwen waarin je  100% jezelf kan zijn. Waar je echte bezieling voelt voor je werk. 

Samen brengen we weer kleur in jouw loopbaan.


Loopbaanbegeleiding

Voor wie droomt van een bruisende loopbaan, vol kleur en energie

met loopbaancheques van VDAB

"If you often feel tired, it's not because you've done too much, it's because you've done too little of what sparks a light in you "

Krijg zicht op wat jouw leven kleur geeft

Misschien heb je wel het gevoel dat jij geen talent hebt? Dat anderen veel competenter zijn en beter weten waar ze met hun loopbaan naartoe willen?

Dit is iets wat we vaak horen. We merken dat veel mensen zichzelf klein voelen doordat ze hun eigen talenten onvoldoende (h)erkennen en bijgevolg benutten.  Een talent wordt immers pas zichtbaar in de juiste context. Zonder die context blijft een talent vaak verborgen en dus niet (h)erkend. Talenten gaan namelijk net over die zaken die voor jou vanzelfsprekend zijn, die voor jou moeiteloos lijken. En hierdoor ga je je eigen talenten vaak minimaliseren en onvoldoende als waarde gaan inzetten.

Onze loopbaanbegeleiders zijn gespecialiseerd in het blootleggen en benoemen van die (verborgen) talenten. Zo krijg je zicht op wat energie, kleur brengt in je leven.

We stimuleren je vervolgens om verschillende opties te verkennen zodat je een werkomgeving kan vinden die écht bij je past, waar je je talenten verder kan ontplooien. Door de juiste opleidingen, activiteiten en ervaringen te kiezen, kan je jouw natuurlijke talenten namelijk verder gaan ontplooien tot krachtige competenties met waarde op de arbeidsmarkt.

Zo werken we samen een concreet plan van aanpak uit zodat jij een loopbaan kan uitbouwen waarin je werkt vanuit je kracht, waarbij je geniet van wat je doet. Want hoe meer jij geniet van wat je doet, hoe succesvoller je zal zijn.

" jezelf kennen is de eerste stap naar succes"

Ontdek jouw kleur!

When a flower doesn't bloom, you fix the environment in which it grows, not the flower

- Alexander den Heijer


Het traject dat we samen afleggen

In 7 stappen naar meer kleur in je loopbaan

De 'Breng-kleur-in-je-loopbaan-methode'
De 'Breng-kleur-in-je-loopbaan-methode'

1. Kennismaken

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek nemen we de tijd om in te zoomen op jouw verhaal. We geven je ook wat meer uitleg over onze aanpak en werkwijze en leren je alvast hoe je de juiste bril kan opzetten om je talenten helder te zien.

2. De kiemen van jouw talent

Via gerichte vragen ga je terugblikken op je leven tot nu toe om zo de kiemen van jouw talenten te ontdekken. We gebruiken verschillende tools en methodieken om jouw talenten bloot te leggen.Zo staan we onder andere stil bij wat jouw kindertijd jou kan vertellen over jouw talent, wat jouw valkuilen en minder sterke kanten jou kunnen vertellen over jouw talent, ... Zo zal je merken dat de kiemen van jouw talent zichtbaar worden doorheen je hele levensverhaal.

3. Jouw rode draad

We staan stil bij jouw grootste flow-momenten. Door jouw flow-momenten aan een diepgaande analyse te onderwerpen, krijg je namelijk snel zicht op jouw rode draad:  een blauw-druk van de inhoud van jouw droomjob. Hierdoor  weet je exact wat er precies mist in je huidige werk en wat er nodig is om meer voldoening en energie te halen uit je werk.

4. Jouw talentkompas

We geven je de juiste woorden mee om je talenten op een bevlogen en authentieke manier te kunnen benoemen. We bekijken de samenhang tussen jouw talenten en stellen je persoonlijke talentkompas op. Zo krijg je een helder zicht op jouw zone-of-genius/ je goud en wat je nodig hebt om echt tot je recht te komen op het werk.  We tonen je ook hoe je dit op een overtuigende manier kan delen met anderen.

5. Jouw bezielde droom 

In deze fase brengen we alle ingrediënten van jouw droomjob samen in  een handige checklist die de basis vormt voor jouw bezielde droom. Naast je talenten en rode draad, zoomen we in deze fase ondermeer ook in op je diepere 'why'.  We geven een antwoord op de vraag hoe jij met jouw talent van betekenis kan zijn voor anderen en binnen welk type organisatie je het meest tot je recht komt. En vervolgens ga je aan de hand van deze checklist jouw bezielde droom  concretiseren en visualiseren. Je staat stil bij de vraag 'wat als alles kon? Hoe zou mijn leven er dan uitzien?' Door je gewenste toekomst te visualiseren, wordt het makkelijker om in de volgende fase concrete opties en kansen te ontdekken die daarbij aansluiten. 

6. Van droom naar realiteit

Wanneer je jouw bezielde droom helder hebt, gaan we de vertaalslag maken naar de realiteit. We tonen je hoe je je droom dichter bij de realiteit kan brengen en welke kleine stappen je daartoe vandaag nog kan zetten. We laten je zien hoe je obstakels kan ombuigen naar kansen. En we geven je tips en acties die je kan ondernemen om concrete opties in de realiteit te ontdekken en te verkennen.

7. Naar een concreet actieplan 

Na het onderzoeken van de opties wordt het tijd om knopen door te hakken en  keuzes te maken. We helpen je je keuze te vertalen naar een actieplan : concrete stappen die je zullen helpen om weer kleur in je loopbaan te brengen. We reiken je ideeën aan: waar vind je info, met wie kan je gaan praten, hoe kan je je netwerk inschakelen enz.

We kunnen ook diepgaande coaching voorzien indien nodig. Bv als je jezelf onbewust tegenhoudt of geen stappen durft te zetten.

Je zal goesting krijgen om in actie te komen. Om kleine (of grotere) stappen te zetten richting jouw droom. En eens je dat doet, zal je niet te stoppen zijn!


Kiezen voor de talent coach

= kiezen voor professionele loopbaanbegeleiding op maat van jouw talent

Onze loopbaanbegeleiders zijn gespecialiseerd in het ontdekken en benoemen van talenten. Zij gaan op die manier met jou op zoek naar wat jij nodig hebt om energie en voldoening te halen uit je job, ze begeleiden je in je zoektocht op de arbeidsmarkt of denken samen met jou een business-concept uit dat echt past bij wie je bent en waar je voor staat. Zo stimuleren ze je om meer te halen uit je leven, om te durven dromen en ook stappen te zetten om die dromen waar te maken.

Onze talent coaches
Onze talent coaches

ONZE TROEVEN OP EEN RIJTJE

Professionele begeleiding

Al onze loopbaanbegeleiders krijgen  een interne opleiding waarin ze de methodieken van talent- en loopbaanbegeleiding onder de knie krijgen. Bovendien hebben zij steeds een professionele achtergrond  als psycholoog of coach. Zo bent u verzekerd van een professionele begeleiding op maat van uw talent!

Concreet en to-the-point

We werken steeds naar een concreet resultaat. We begeleiden jou niet alleen in het nadenken over welke job bij jou zou passen, we staan je ook bij in het daadwerkelijk waarmaken van jouw droom, in het te pakken krijgen van die job of het stappen zetten naar het oprichten van een eigen zaak. Concreet advies, op maat en to-the-point.

Op maat van jouw noden

Tijdens een gratis kennismaking  nemen onze loopbaanbegeleiders de tijd om naar jouw specifieke vragen en verwachtingen te luisteren. Zo werken wij steeds een traject op maat van jouw specifieke noden uit. Je kan ook tijdens het traject steeds zelf beslissen waar je meer of minder aandacht aan wil besteden.

En het belangrijkste van allemaal: omdat onze loopbaanbegeleiders echt in hun talent staat in hun job, doen ze hun job met passie en overtuiging. Bij ons ben je geen nummer. En dat voel je.

De talent coach is erkend als gemandateerd loopbaanbegeleidingscentrum. Hierdoor kan je gebruik maken van loopbaancheques om jouw traject te betalen. Hierdoor betaal je slechts 45 euro per loopbaancheque. . Je hebt in totaal recht op maximaal 7u coaching. Dit bestaat uit 1 cheque van 4 uur begeleiding en 1 cheque van 3 uur begeleiding.

One day you will look back and see that all along you were blooming

- Morgan Harper Nichols

Getuigenissen

Een gratis kennismakingsgesprek aanvragen?

Een kennismaking is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Info over loopbaanbegeleiding via loopbaancheques

Betaal slechts 45 euro voor een loopbaancheque

Je hebt als klant de mogelijkheid om loopbaanbegeleidingstrajecten te betalen met loopbaancheques. Zo  betaal je slechts 45 euro per cheque. Jouw eerste cheque geeft je recht op 4 uur coaching, jouw 2e cheque op 3 uur coaching.


Voorwaarden

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 4 voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt reeds 7 jaar werkervaring
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding
  • Twijfel je of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding of heb je andere vragen over loopbaanbegeleiding in het algemeen?  Bel ons op 0495/881668 of stel je vraag op mail via ellen@detalentcoach.be

    Je kan ook meteen een gratis kennismakingsgesprek aanvragen met één van onze coaches. Meer algemene info over loopbaanbegeleiding vind je ook op de website van VDAB: