Online programma

Breng kleur in je loopbaan

Krijg in 4 weken een helder zicht op hoe je een job vindt die matcht bij je persoonlijkheid en talenten.

Dit programma omvat een uniek stappenplan die jouw persoonlijke kracht en talenten helder maakt en je laat zien welke mogelijkheden op de arbeidsmarkt daarbij aansluiten.

Zo spring je binnenkort weer met plezier uit je bed om naar je werk te gaan, en verdien je geld met wat je écht graag doet.

Je beseft dat er meer in het leven is dan te blijven vastzitten in een job waar je niet gelukkig van wordt.

Je ligt 's avonds in bed te piekeren over je toekomst


Je toekomst houdt je bezig. Je droomt van meer energie, meer zin, meer voldoening en plezier in je werk. Maar je hebt geen idee hoe je dat kan realiseren. In je hoofd maalt het maar door. Je bent op zoek naar oplossingen. Maar je hebt het gevoel in cirkels te lopen. Je ziet geen duidelijke richting voor jouw toekomst.

Je dacht al meerdere keren aan veranderen

maar toch bleef je zitten. Je hebt immers geen duidelijk beeld waar je naartoe wil. En weet je wel van dat gras dat niet groener is? Het risico om te veranderen lijkt je momenteel te groot. En je wil niet weer in de verkeerde job terecht komen. Blijven zitten lijkt je dan ook de veiligste optie, zeker zolang je niet zeker weet welke job écht bij je past.

Je kijkt regelmatig naar vacatures

maar je hebt nog niets gevonden waar je echt enthousiast van wordt - of je wordt te snel enthousiast over teveel uiteenlopende dingen. Het is vaak heel moeilijk om op basis van een vacature in te schatten hoe de job echt is. Je hebt bovendien geen idee hoe je tussen al die vacatures nu die ene job kan vinden die wel bij je past. Het zijn er gewoon teveel. En natuurlijk zijn er ook jobs die niet tussen die vacatures staan. Hoe kom je dat dan te weten?

Je wil ontdekken welke jobs écht bij je passen - zonder die te moeten gaan zoeken tussen 1000'en vacatures?

Dan is het tijd om eerst helder te krijgen naar wat je precies op zoek bent.

De 'breng-kleur-in-je-loopbaan-methode' geeft jou die helderheid. Het helpt jou ontdekken hoe die ideale job er voor jou zou uitzien. En hoe je stappen kan zetten om die job dan ook te vinden en te pakken te krijgen.

Er bestaat een job die perfect matcht bij je persoonlijkheid en talenten. Waar je  geld kan verdienen met wat je graag doet. Waarom zou je dan settelen voor minder?

De -

'Breng kleur in je loopbaan'

methode

Week 1

# Stap 1

De juiste bril opzetten

In deze eerste stap leer je op een meer waarderende manier naar jezelf te kijken. Je ontdekt de kracht van talenten en hoe je die bij jezelf kan ontdekken.

Je leert stilstaan bij welk type inspanning voor jou moeiteloos aanvoelt.

Week 2

# Stap 2

De kiemen van jouw talent

Via gerichte vragen ga je terugblikken op je leven tot nu toe om zo de kiemen van jouw talenten te ontdekken.

We gebruiken verschillende tools en methodieken om jouw talenten bloot te leggen.


Week 2

# Stap 3

Jouw rode draad

We staan stil bij jouw grootste flow-momenten.

Door jouw flow-momenten aan een diepgaande analyse te onderwerpen, krijg je zicht op jouw rode draad: de ingrediënten van jouw droomjob.

Week 3

# Stap 4

Jouw talentprofiel

Aan de hand van een concreet talentenkader stel je jouw persoonlijk talentprofiel op. Zo zie je waar jouw zone of genius, jouw persoonlijke kracht ligt.

En zo kan je ook helder uitleggen aan anderen wie je bent en wat jouw sterktes zijn.

Week 3

# Stap 5

Jouw bezielde droom

In deze stap ga je jouw droomjob verhelderen en visualiseren.

Door jouw droom te gaan visualiseren en helder te krijgen, ga je een duidelijk kompas voor jouw loopbaan gaan creëren.

Het geeft richting aan jouw verdere keuzes en loopbaan.

Week 4

# Stap 6

Van droom naar realiteit : opties ontdekken die daarbij aansluiten

Wanneer je jouw bezielde droom helder hebt, gaan we de vertaalslag maken naar  de realiteit. We geven je tips en acties die je kan ondernemen om concrete opties in de realiteit te ontdekken en te verkennen.  Je leert hoe je je droom dichter bij de realiteit kan brengen en welke kleine stappen je daartoe kan zetten.

Week 4

# Stap 7

Je droom realiseren : je actieplan uitvoeren

Na het onderzoeken van de opties kan je keuzes maken. Je vertaalt je keuze naar een actieplan :  concrete stappen die je zullen helpen je droom waar te maken. We reiken je ideeën aan: waar vind je info, met wie kan je gaan praten, hoe kan je je netwerk inschakelen enz.

Je zal goesting krijgen om in actie te komen. En eens je dat doet, zal je niet te stoppen zijn!


Meer weten over deze 7 stappen?

Bekijk de gratis online training : in 7 stappen naar een job die écht bij je past

Super veel materiaal om mee aan de slag te gaan. Mooie duidelijke video's. Ellen is altijd enthousiast, energiek en geeft veel feedback op de ingediende opdrachten. Je merkt echt dat ze je goed opvolgt.

Wat ik goed vond aan de online leeromgeving: de video's, opdrachten die mochten ingediend worden en de snelle feedback, mooie duidelijke structuur. Wat ik ook heel handig vond was dat de inhoud stap voor stap ter beschikking kwam (ook in éénzelfde module bv door op het knopje "next" te drukken).

- Elena

"Ik heb een enorme energie en veel zelfvertrouwen gekregen om sterk in mijn schoenen te kunnen staan. Het was de laatste duw die ik nodig had om de juiste weg in te kunnen slaan. Ik mag mijzelf dan ook gelukkig prijzen dat ik nu in de functie werk die ik echt graag doe!"

-Nathalie Van Damme

Zeeer goede begeleiding! Hierdoor heb ik echt inzicht gekregen in wat mijn talenten zijn en wat ik zoek in een job. De begeleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Eindelijk ben ik er aan uit wat ik graag wil doen en hoe ik het ga doen. Bedankt ! "

- Fenna De Jaegher

Wat haal je eruit?

Na dit programma

✅  heb je een helder zicht op jouw talenten en zone of genius

✅ weet je perfect welke taken jou energie geven en welke niet

✅  weet je wat je nodig hebt om  je goed te voelen in een job

weet je hoe jouw droomjob eruit ziet en zie je kansen op de arbeidsmarkt die daarbij aansluiten

✅  kan je duidelijk aan anderen uitleggen waar jouw sterktes liggen en waar je naar op zoek bent, waardoor je een krachtige indruk maakt

✅ heb je nieuwe mogelijkheden en opties voor jouw toekomst ontdekt

✅ kan je makkelijker keuzes maken omdat je een duidelijk kompas voor je loopbaan hebt.

✅ zie je weer een duidelijk pad voor jouw toekomst

✅ heb je meer zelfvertrouwen en straal je dat ook uit naar anderen

Kortom: je krijgt zicht op nieuwe mogelijkheden en kansen voor jouw toekomst.

En je zal vooral veel goesting krijgen om in beweging te komen, om je dromen waar te maken en van je loopbaan een bruisende bron vol energie te maken.

Waar wacht je nog op?

Online programma 'Breng kleur in je loopbaan'

Wat is inbegrepen?

Jouw missie : krijg in 7 weken of minder een helder zicht op jouw talenten en hoe je geld kan gaan verdienen met wat je écht graag doet.

Het online programma 'breng kleur in je loopbaan' kan je zien als een volwaardig, maar betaalbaar, alternatief voor een individueel coachingstraject.

7 modules + inleiding

✅ een bijhorend digitaal werkboek dat je kan downloaden (in PDF)

✅ concrete doe- en reflectie-opdrachten

✅ toegang tot het unieke talentenkader van de Talent coach (met 42 uitgeschreven talenten) om jouw talenten te herkennen en benoemen

✅ begeleidende video's waarin ik toelichting geef bij de opdrachten en oefeningen

De inhoud van de cursus wordt stap voor stap ter beschikking gesteld. Reken op ongeveer 4 weken om het programma af te ronden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er langer over te doen. Je toegang tot deze cursus blijft 12 maanden geldig.

Via het online leerplatform heb je de mogelijkheid om mij te contacteren met jouw vragen. Ik doe mijn best om deze steeds zo snel mogelijk te beantwoorden zodat je snel weer vooruit kan.

Prijs: 

 250€

(inclusief BTW)

Geniet van onze tevredenheidsgarantie: Voldoet dit programma niet aan je verwachtingen? Dan kan je binnen de 14 dagen na jouw aankoop je investering gewoon terugvragen. No questions asked. Want we staan achter ons programma. En we weten dat het werkt. Er is dus letterlijk geen enkel risico. Geen reden om het niet te doen.

Dit is wat er concreet aan bod zal komen

Via volgende  infographic krijg je een overzicht van de inhoud en opbouw van het programma :

Opmerking: het programma zal ontstaan in co-creatie met de groep, waardoor er gaandeweg mogelijks nog kleine wijzigingen in het programma kunnen optreden (dit in  functie van jullie concrete wensen en feedback).

Vaak gestelde vragen

- Is dit programma ook nuttig indien ik geen job zoek maar een eigen zaak wil starten?

Jazeker. In feite komt het starten met een eigen zaak neer op het creëren van je eigen job. Het biedt nog meer vrijheid om je job te gaan kneden naar jouw droombeeld. We staan in het programma trouwens ook stil bij hoe je van een bezielde droom naar een concreet actieplan kan gaan, wat je mogelijks tegenhoudt om je eigen zaak te starten, en hoe je die obstakels kan leren ombuigen tot kansen. Let wel: we staan binnen dit programma niet stil bij de praktische aspecten van het starten met een eigen zaak (boekhoudkundige aspecten, marketing, branding enz.). We plannen hierover later nog wel een vervolgcursus die dan mooi zal aansluiten op dit programma..

- Ik ben niet direct van plan om van job te veranderen. Is dit programma dan nuttig?

Absoluut. Je gaat toch ook niet enkel naar de garage als je auto in panne staat? Regelmatig onderhoud is altijd aangewezen. Zo ook bij je loopbaan. Door stil te staan bij jouw talenten en wat je energie geeft, kan je bewustere keuzes in je leven en loopbaan maken. We staan in het programma bijvoorbeeld ook stil bij mogelijkheden om meer te doen met je talent binnen je huidige job. Met een mooie term noemt dat jobcrafting. Studies tonen trouwens aan dat jobcrafting je tevredenheid met je job gevoelig kan verhogen.


- Is dit programma ook nuttig voor studenten?

Dit programma richt zich in de eerste plaats op professionals die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. De gebruikte methodieken en tools zijn echter ook zeker nuttig voor studenten die een gerichte studiekeuze willen maken. Je studiekeuze kan je namelijk zien als de prille start van je loopbaan en is bepalend voor de richting die je nadien kan uitgaan op de arbeidsmarkt. Belangrijk is dus niet alleen stil te staan bij de studie zelf, maar ook bij de latere beroepsmogelijkheden. Een diepgaand inzicht in jezelf en de opties op de arbeidsmarkt, zullen je helpen om een meer gefundeerde studiekeuze te maken, wat je kans op slagen gevoelig verhoogd.


- Op hoeveel tijd kan ik dit programma doorlopen?

De inhoud wordt stapsgewijs ter beschikking gesteld: elke week komen er 2 nieuwe modules beschikbaar. Dit betekent dat je het programma kan doorlopen op 4 weken. Je kan er echter ook voor kiezen om er meer tijd voor te nemen. Het is jouw traject, dus je kan het gerust op jouw eigen tempo doorlopen.

- Kan ik ook vragen stellen?

Ja dat kan. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen via het online leerplatform of via mail.

- Ik twijfel of ik dit alleen zal kunnen. Is er een mogelijkheid tot extra begeleiding ?

In principe is het programma zo opgesteld dat je het volledig zelfstandig kan doorlopen. Je kan alle opdrachten echter wel indienen via het leerplatform om zo wat extra bijsturing en feedback te krijgen. En ook met vragen kan je ons altijd mailen. We doen steeds ons best om binnen de 2 werkdagen te antwoorden of feedback te geven. Zo sta je er dus niet helemaal alleen voor.

We begrijpen natuurlijk dat je misschien graag eens een extra persoonlijke sessie boekt om wat zaken af te toetsen of eens een extern perspectief te krijgen. Individuele coaching kan bijgeboekt worden aan het standaard uurtarief . 

- Hoeveel tijd en inspanning vraagt dit programma?

Dit is een programma dat wel wat tijd en energie van je zal vragen. Zie het als een waardevolle investering in je toekomst: door nu uitgebreid stil te staan bij wie je bent en wat kleur brengt in je leven, kan je waardevolle inzichten krijgen die je je hele loopbaan kan meenemen.

Heel concreet voorzie je toch best  1 à 3 uur per week waarin je met de oefeningen en opdrachten kan bezig zijn. Al zal dat zeker niet elke week het geval zijn: sommige modules zijn wat beperkter, anderen vragen dan weer wat meer tijd. En de ene persoon vliegt erdoor en de andere neemt er graag wat meer de tijd voor. Hoe dieper je zelf gaat, hoe meer je eruit haalt natuurlijk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de opdrachten te spreiden indien je een drukke agenda hebt. Je hebt 12 maanden de tijd om het programma af te ronden.

- Komen er ook tips voor het solliciteren aan bod?

Doorheen het programma leer je jezelf en je talentprofiel beter kennen. Dit zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat tijdens sollicitaties. Je zal meer vertrouwen voelen in jezelf, je sterktes beter kunnen verwoorden en duidelijker kunnen aangeven wie je bent en waar je naar op zoek bent.  We staan ook stil bij hoe je jouw kansen op het vinden van een job kan verhogen en wat je daar concreet voor dient te doen. Het programma is echter omvat echter geen uitgebreide sollicitatietraining. Als je bv graag wil weten hoe je een onderscheidend en krachtig CV opmaakt, is de cursus '''krachtig CV' misschien wel interessant voor jou.  Hierin krijg je concrete tips over het opstellen van een krachtig, talentgericht CV en je krijgt er toegang tot een aantal DIY-templates waarmee je in no-time je eigen krachtig CV tevoorschijn tovert.

We plannen later nog meer cursussen rond solliciteren. Laat gerust weten aan wat je specifiek nood hebt, dan houden we hiermee rekenen bij het uitwerken van nieuwe cursussen en programma's.


Zit je verder nog met vragen?

Stel ze hieronder.