Loopbaanbegeleiding bij de talentcoach

Wij helpen jou bij het vinden van werk waar je niet alleen goed in bent, maar ook echt gaat van stralen

Samen brengen we weer kleur in jouw loopbaan!
Samen brengen we weer kleur in jouw loopbaan!

Waarschuwing: het lezen van deze pagina zal je zin geven om meer uit het leven te halen

Voel je die onrust, dat verlangen naar meer kleur in je leven?

We begrijpen hoe je je voelt. En je bent niet alleen.

Als je je niet bewust bent van jouw talenten, is het vaak moeilijk om concreet te benoemen waar jouw waarde ligt en in welk soort taken of omgeving je echt tot je recht komt. Waardoor je wellicht ook geen helder loopbaandoel hebt en je blijft vastzitten in een baan die eerder aanvoelt als een sleur dan als een passie.

En dat drukt niet alleen op je werkleven, het het verspreidt zich als een schaduw over je gezin en sociaal leven. Een gebrek aan energie kan letterlijk de kleur uit je leven zuigen.

Elke week is er dan ook wel eens een moment op je werk dat je even wegdroomt...Wat zou er gebeuren als je je ontslag indient en op zoek gaat naar wat je echt wil?

Al snel wordt die bubbel echter weer doorprikt door je eigen angsten en onzekerheden.

Misschien twijfel je wel eens of je wel op je plek zit op je werk.
Misschien twijfel je wel eens of je wel op je plek zit op je werk.

De angst om slechter af te zijn dan ervoor, verlamt je

Want wat als je die nieuwe job ook niet leuk vindt? Of nog erger: wat als je het nóg minder graag doet?

In je huidige job heb je zekerheid, dus misschien moet je dan toch maar blijven en op je tanden bijten? En zo blijf je maar rondjes draaien in je hoofd. 's Nachts ligt je er soms zelfs wakker van en je hebt het gevoel dat je zelf niet tot een beslissing komt.

Op den duur begin je zelfs te twijfelen of het niet gewoon aan jou ligt.

"Waarom kan ik niet gewoon leren gelukkig zijn met wat ik heb?!"
"Mijn werk is toch zo slecht nog niet?"
"Ligt het dan gewoon aan mij? Is er iets mis met mij?"

En nu?

Je kan proberen er het beste van te maken. Blijven doorploeteren in een job die je langzaam leegzuigt.  Je best doen om aan alle verwachtingen te blijven voldoen. Zoeken naar methoden om er beter mee om te gaan.

Maar het ding is: als het niet jouw pad is, zal je er nooit voldoening  uit halen

Je talent blijft onbenut.

Beeld je eens in ...

Dat je eindelijk het pad kan bewandelen dat voor jou is bedoeld. Een pad dat lichter en kleurrijker voelt, waar je elke dag opstaat met energie en passie voor wat je doet.

Vaker lachen. Stralen. Je vrolijke zelf terugvinden, en weer ten volle genieten van alle mooie momenten samen, zonder al die storende gedachten over je werk.

Bij de Talent Coach geloven we niet in settelen en er het beste van maken. We willen die sprankel in je ogen zien, jou zien bruisen van energie, zowel op het werk als daarbuiten.

Gedaan dus met de snooze-button indrukken op maandagochtend, het wordt tijd dat je met volle goesting aan je werkweek begint

Na een loopbaantraject bij de talent coach

  • Heb je een helder zicht op jouw unieke talent en kracht.
  • Weet je beter wat je nodig hebt om energie en voldoening uit je werk te halen.
  • Zie je nieuwe kansen en mogelijkheden voor je toekomst.
  • Heb je een concreet actieplan om je leven mooier en kleurrijker te maken.
  • Sta je met meer zelfvertrouwen in het leven en geloof je in jezelf


Ja, dat is mogelijk. Ook voor jou!

Het traject dat we samen afleggen

In 7 stappen naar meer kleur in je loopbaan

De 'Breng-kleur-in-je-loopbaan-methode'
De 'Breng-kleur-in-je-loopbaan-methode'

1. Kennismaken

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek nemen we de tijd om in te zoomen op jouw verhaal. We geven je ook wat meer uitleg over onze aanpak en werkwijze en leren je alvast hoe je de juiste bril kan opzetten om je talenten helder te zien.

2. De kiemen van jouw talent

Via gerichte vragen ga je terugblikken op je leven tot nu toe om zo de kiemen van jouw talenten te ontdekken. We gebruiken verschillende tools en methodieken om jouw talenten bloot te leggen.Zo staan we onder andere stil bij wat jouw kindertijd jou kan vertellen over jouw talent, wat jouw valkuilen en minder sterke kanten jou kunnen vertellen over jouw talent, ... Zo zal je merken dat de kiemen van jouw talent zichtbaar worden doorheen je hele levensverhaal.

3. Jouw rode draad

We staan stil bij jouw grootste flow-momenten. Door jouw flow-momenten aan een diepgaande analyse te onderwerpen, krijg je namelijk snel zicht op jouw rode draad:  een blauw-druk van de inhoud van jouw droomjob. Hierdoor  weet je exact wat er precies mist in je huidige werk en wat er nodig is om meer voldoening en energie te halen uit je werk.

4. Jouw talentkompas

We geven je de juiste woorden mee om je talenten op een bevlogen en authentieke manier te kunnen benoemen. We bekijken de samenhang tussen jouw talenten en stellen je persoonlijke talentkompas op. Zo krijg je een helder zicht op jouw zone-of-genius/ je goud en wat je nodig hebt om echt tot je recht te komen op het werk.  We tonen je ook hoe je dit op een overtuigende manier kan delen met anderen.

5. Jouw bezielde droom 

In deze fase brengen we alle ingrediënten van jouw droomjob samen in  een handige checklist die de basis vormt voor jouw bezielde droom. Naast je talenten en rode draad, zoomen we in deze fase ondermeer ook in op je diepere 'why'.  We geven een antwoord op de vraag hoe jij met jouw talent van betekenis kan zijn voor anderen en binnen welk type organisatie je het meest tot je recht komt. En vervolgens ga je aan de hand van deze checklist jouw bezielde droom  concretiseren en visualiseren. Je staat stil bij de vraag 'wat als alles kon? Hoe zou mijn leven er dan uitzien?' Door je gewenste toekomst te visualiseren, wordt het makkelijker om in de volgende fase concrete opties en kansen te ontdekken die daarbij aansluiten. 

6. Van droom naar realiteit

Wanneer je jouw bezielde droom helder hebt, gaan we de vertaalslag maken naar de realiteit. We tonen je hoe je je droom dichter bij de realiteit kan brengen en welke kleine stappen je daartoe vandaag nog kan zetten. We laten je zien hoe je obstakels kan ombuigen naar kansen. En we geven je tips en acties die je kan ondernemen om concrete opties in de realiteit te ontdekken en te verkennen.

7. Naar een concreet actieplan 

Na het onderzoeken van de opties wordt het tijd om knopen door te hakken en  keuzes te maken. We helpen je je keuze te vertalen naar een actieplan : concrete stappen die je zullen helpen om weer kleur in je loopbaan te brengen. We reiken je ideeën aan: waar vind je info, met wie kan je gaan praten, hoe kan je je netwerk inschakelen enz.

We kunnen ook diepgaande coaching voorzien indien nodig. Bv als je jezelf onbewust tegenhoudt of geen stappen durft te zetten.

Je zal goesting krijgen om in actie te komen. Om kleine (of grotere) stappen te zetten richting jouw droom. En eens je dat doet, zal je niet te stoppen zijn!


Het is zo belangrijk om zicht te krijgen op wie je diep vanbinnen echt bent.

Waar ben ik goed in ? Waar word ik gelukkig van? Wat geeft me energie? Hoe kan ik hier meer van in mijn leven en loopbaan integreren?

Zolang je je daar niet bewust van bent, zal het heel moeilijk te zijn om een job te vinden waar je oprecht voldoening en energie zal uithalen. Waar werken niet langer als een sleur maar als een passie aanvoelt.

Door jezelf beter te leren kennen en je eigen talenten en waarde helder te zien, zal je eindelijk scherp krijgen wat jou echt 'aan' doet gaan. En hoe je die passie in jou kan laten ontvlammen.  En door je loopbaan zelf in handen te nemen en actie te ondernemen om meer te doen met jouw talent, zal je zelfvertrouwen groeien. Twijfel en onzekerheid zal plaatsmaken voor vertrouwen . En je zal vooral veel goesting krijgen om actie te ondernemen en meer uit het leven te halen!

It's time to find your spark

Voel je je geprikkeld door dit te lezen? Laat ons jou ondersteunen in jouw verdere zoektocht, want je hoeft het niet alleen te doen 🤝

Onze ervaren loopbaancoaches staan voor je klaar


Wat kan je verwachten van loopbaanbegeleiding bij De Talent Coach?

Onze methode gaat veel verder dan enkel wat vragen stellen en testjes invullen. Het gaat om een diepgaande en inspirerende ontdekkingstocht naar jezelf. Naar wat jou drive, passie en bezieling geeft.

We helpen je niet alleen om helderheid te krijgen over jouw talenten en waarde, maar ook om concrete stappen te zetten in de richting van jouw kleurrijke toekomst.

De ingrediënten die bij jou zorgen voor bezieling en passie,  vertalen we namelijk naar een concrete en handige checklist waarmee je gericht de opties op de arbeidsmarkt kan verkennen of kan nadenken hoe je die elementen meer in je huidige job kan verwerken .

Verder staan we je indien nodig ook bij met concreet advies  rond solliciteren of het uitbouwen van een eigen zaak.

Je vindt onze coaches op verschillende locaties in Vlaanderen . Maar ook online coaching is mogelijk.

Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

Dankzij het gratis kennismakingsgesprek (= online of telefonisch gesprek van +/- 30 min), kan je vrijblijvend met ons kennismaken en aanvoelen of er een 'klik' is met onze aanpak.


Ben je klaar voor een kleurrijke toekomst?


Alle verandering begint met één stap.

Zet die vandaag nog. Vraag jouw gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat zeggen anderen?

Zeeer goede begeleiding! Hierdoor heb ik echt inzicht gekregen in wat mijn talenten zijn en wat ik zoek in een job. De begeleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Eindelijk ben ik er aan uit wat ik graag wil doen en hoe ik het ga doen. Bedankt Ellen! "

- Fenna de Jaegher

Ongeveer 1,5 jaar na het loopbaantraject bij coach Ans mag ik met trots zeggen dat we een deel van mijn droom hebben gerealiseerd. We zijn namelijk een online wijnhandel gestart, gespecialiseerd in Italiaanse wijnen.Het loopbaantraject liet inzien waar mijn talenten liggen. Dankzij de "droomoefening" durfde ik écht dromen. Alles in de droom voelde zo natuurlijk aan.  Dat is misschien wel de essentie van het aanspreken van je talenten: dingen doen die voor jezelf heel natuurlijk aanvoelen, maar daarmee wel bij andere mensen een bepaalde indruk nalaten en een meerwaarde bieden."

- Mathias Berlamont

Ik contacteerde Ellen op een moment dat ik helemaal niet goed in mijn vel zat bij het bedrijf waar ik werkte en daardoor uitgeblust geraakt was. Met een systematische aanpak hielp Ellen mij formuleren waar ik me wel goed bij zou voelen, wat me energie geeft in de job en in de werkomgeving. Op basis van het resultaat herschreef ik mijn LinkeIn profiel en kreeg daarna meerdere jobaanbiedingen die er perfect bij aansloten. Ik koos de best passende job en begin nu met volle goesting aan een nieuw avontuur op het Engelse platteland.

- Geert de Meyer

Meer getuigenissen vind je hier

Praktisch: hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Tijdens een loopbaantraject gaan we je helpen een helder zicht te krijgen op wie je bent en waar je talenten liggen. Zo krijg je zicht op wat jou op werkvlak energie en voldoening geeft en op de  ingrediënten van jouw droomjob. En kan je concrete stappen zetten richting een helder loopbaandoel.

Wat?

Een loopbaanbegeleidings-traject bestaat uit 4u of 7u individuele begeleiding, samen met jouw persoonlijke loopbaancoach.

Prijs?

Je kan gebruik maken van loopbaancheques van VDAB waardoor je slechts 90 euro betaalt voor 7u individuele begeleiding. Maar ook zonder cheques kan je bij ons terecht. Speciaal voor wie niet in aanmerking komt voor loopbaancheques, ontwikkelden we een online programma. Zo houden we de kostprijs voor jou beperkt, zonder in te moeten boeten aan kwaliteit of diepgang.

Waar?

De coachingsgesprekken gaan door:

- ofwel 'live' op de locatie van de coach

- ofwel online (via skype, zoom of google meet)

Aan jou de keuze.

Gratis Kennismaken

We nemen graag de tijd om naar jouw concrete vragen en verwachtingen te luisteren tijdens een gratis kennismaking.  Zo kan je zonder risico kennismaken met onze aanpak.

Jij verdient een kleurrijke toekomst. Zin om samen de eerste stap te zetten?

Hallo, ik ben Ellen, bezielster van De talent coach

Ooit zat ik zelf vast in een job die eerder aanvoelde als een sleur dan als een passie. Ik pendelde elke dag meer dan 3 uur, kwam 's avonds vaak vermoeid thuis en keek op maandag al uit naar het weekend. Op een bepaald moment had ik er echter genoeg van.

Ik wou niet langer een overprikkelde ploeter-mama zijn die amper nog tijd vond om samen met haar kind leuke dingen te doen.

Ik besloot concrete actie te ondernemen om mijn leven en loopbaan een andere richting uit te sturen.

En zo sta ik nu hier en ervaar ik eindelijk die passie en bezieling waar ik vroeger alleen maar kon van dromen.

Benieuwd hoe ik weer kleur in mijn loopbaan bracht?

Lees mijn verhaal. Ik hoop dat het jou mag inspireren om ook zelf stappen te zetten richting een kleurrijke toekomst.

Kiezen voor de talent coach


= kiezen voor professionele loopbaanbegeleiding op maat van jouw talent


Bij de talent coach kiezen we bewust voor een kleinschalig team van ervaren loopbaancoaches. Kwaliteit staat bij ons voorop. Onze loopbaancoaches zijn allen gespecialiseerd in het ontdekken en benoemen van talenten. Zij gaan op die manier met jou op zoek naar wat jij nodig hebt om energie en voldoening te halen uit je job, ze begeleiden je in je zoektocht op de arbeidsmarkt of denken samen met jou een business-concept uit dat echt past bij wie je bent en waar je voor staat.

We ontwikkelden een unieke en onderbouwde methode om mensen snel en efficiënt zicht te geven op hun talenten en welke soort werk daarbij past. Een methode die gewoon echt werkt en keer op keer tot krachtige inzichten en resultaten leidt.


Onze troeven op een rijtje


Met punch

We brengen samen jouw talenten, je Why, je vuur in kaart. We helpen je ontdekken waar je hart sneller van gaat slaan, waarvoor je met plezier uit je bed springt. Zo stimuleren we je om meer te halen uit je leven, om te durven dromen en ook stappen te zetten om die dromen waar te maken

Op maat en no-nonsense

Wij geloven niet in 'enkel luisteren', maar denken echt met je mee. We houden ervan als onze coachings ook echt impact maken, als ze jou in beweging krijgen. We passen onze technieken en werkwijze aan in functie van jouw vraag en uitdagingen en zijn niet bang om je uit je comfortzone te halen.

Sterke methodieken, straffe coaches

We werken met de meest krachtige technieken en tools. Onze coaches  hebben allen een degelijke psychologische en/of coachingsachtergrond en kregen een sterke interne opleiding mee.

En het belangrijkste van allemaal: omdat onze coaches echt in hun talent staat in hun job, doen ze hun job met passie en overtuiging. Bij ons ben je geen nummer.

En dat voel je.

Als je binnenstapt bij één van onze loopbaancoaches, krijg je gegarandeerd zin om meer te halen uit het leven.
Als je binnenstapt bij één van onze loopbaancoaches, krijg je gegarandeerd zin om meer te halen uit het leven.

"If you often feel tired, it's not because you've done too much, it's because you've done too little of what sparks a light in you"