Opleiding Coachend Leidinggeven

Start-to-Lead

Ontdek de meest authentieke en krachtige manier om  jouw team duurzaam te inspireren en te motiveren, en dat zonder jezelf op te branden.

Deze opleiding is één van onze populairste opleidingen. Het biedt u als leidinggevende een uniek kader om samen met gelijkgezinden uw leidinggevende skills te ontdekken en nog beter te leren inzetten. De training combineert de sterktes van persoonlijke leiderschapscoaching met de kracht van een intervisiegroep.

Ons doel is jou te helpen om bevlogenheid in jouw team te stimuleren. Dit doen we door het aanreiken van concrete tools, inzichten en methodieken die je onmiddellijk kan toepassen in jouw organisatie. De resultaten zijn onmiddellijk voelbaar en meetbaar, wat goesting geeft om nog meer in te zetten op deze vorm van waarderend leiderschap. We zijn er steevast van overtuigd dat iedereen met goesting kan werken, en willen jou graag ondersteunen in het vinden van een leiderschapsstijl die én bij je past, én voor resultaten zorgt.

If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader

- John Quincy Adams

Wat kan je verwachten?

Na deze training:

 • heb je zicht op jouw unieke talenten  en hoe zich dat vertaalt naar jouw rol als leidinggevende
 • weet je hoe je jouw talenten nog beter kan doen stralen binnen jouw rol en hoe je kan omgaan met je valkuilen en minder sterke punten
 • je herkent ook de talenten binnen jouw team en kan deze optimaal inzetten
 • je slaagt erin je team te enthousiasmeren en stimuleert betrokkenheid
 • je kan een coachend gesprek voeren met een medewerker
 • je weet hoe je negatieve feedback op een correcte manier, met zorg voor de relatie en met impact kan overbrengen
 • je kan participatieve werkmethoden inzetten om zo meer betrokkenheid te krijgen
 • je kan vanuit een krachtige missie en sterke waarden verbondenheid in je team stimuleren om zo de neuzen in dezelfde richting te krijgen

Praktisch :

De opleiding coachend en waarderend leiderschap is een meerdaagse opleiding  - in een kleine groep- met individuele feedback en coaching. Deze opleiding kan  in-company worden georganiseerd. De duur en inhoud is afhankelijk van uw eigen noden en wensen. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Better Leaders make a better World.


Programma

DAG 1 - Intro kader & Inzetten op Talent
 • Introductie algemene kaders (Waarderend coachen, Zelfdeterminatietheorie, Growth Mindset, Appreciative Inquiry)
 • Coachingsvaardigheden deel 1: motiveren door in te zetten op Talent
  • Technieken om Talent te ontdekken
  • Technieken om Talent doelgericht in te zetten

DAG 2 - Inzetten op duidelijke Visie & Waarden
 • Coachingsvaardigheden deel 2: motiveren door een duidelijke verhaal over te brengen
  • Technieken om visie & waarden te ontdekken
  • Technieken om visie & waarden te doen leven

DAG 3 - Inzetten op Authentieke Feedback
 • Coachingsvaardigheden deel 3:
  • Verbindend communiceren
   • Waarderende feedback geven/ontvangen
   • Confronterende feedback geven/ontvangen

Leiderschapstraining bij de talent coach

= kiezen voor een uitdagend groeitraject

Ervaren en deskundige trainer

De training wordt gegeven door een bevlogen arbeids- en organisatiepsycholoog met ruime ervaring in het coachen, trainen en begeleiden van organisaties en mensen binnen organisaties. De gebruikte methodieken zijn evidence based en sluiten aan bij de laatste nieuwe inzichten rond motivatie binnen organisaties.

Concreet en to-the-point

De training is hands-on, gericht op het zelf laten ervaren en toepassen van concrete en heldere methodieken. Ellen bouwt de training zo op dat deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke feedback krijgen.

Bij elke training wordt ruim de tijd genomen om na te denken over transfer en concrete toepassingsmogelijkheden op de werkvloer.

Met enthousiasme gebracht

Dankzij haar positieve instelling en enthousiasme slaagt Ellen erin een groep heel snel mee te krijgen. Haar ontwapenende en authentieke houding zorgt ervoor dat er binnen de groep al snel een veilige en vertrouwelijke sfeer wordt gecreëerd waar ruimte is om ervaringen te delen en open te zijn. Als groeimotor haalt ze er veel energie uit anderen te coachen en te begeleiden om meer uit zichzelf te halen.

"Leiderschap is een manier van denken, een manier van handelen, en vooral een manier van communiceren"

- Simon Sinek

Getuigenissen

Enkele ex-deelnemers getuigen over hun ervaringen

Alain Blommaert
Alain Blommaert

Alain Blommaert

Manager Retail Bankers- ING

"Het is me helemaal duidelijk geworden hoe ik een medewerker kan coachen. Op vlak van goalsetting, hoe we dat gaan bereiken, feedback geven nadien...Het was ook interessant dat we samengebracht werden met mensen uit verschillende werkomgevingen. Op die manier hoor je hoe anderen problemen aanpakken en oplossen. En dat maakt een training zoals deze heel interessant."

Wim de Baets
Wim de Baets

Wim de Baets

Productmanager Delino

"Ik heb de tools in de praktijk toegepast en dat was zo een meerwaarde. Ik heb mijn medewerker(s) op een heel andere manier leren kennen. Ik begrijp nu waarom ze op een bepaalde manier reageren in bepaalde situaties. Ik ga het zeker nog gebruiken."

Nicolas Karadjian
Nicolas Karadjian

Nicolas Karadjian

Architect - Zaakvoerder AAVO

"Er kwamen heel boeiende thema's aan bod zoals ontdekken wat je hebt in je organisatie. Wat voor mensen, met welke waarden, talenten en ambities. En daarbij kijken of ze zich goed voelen en op de juiste plaats zitten. De training werd ook op een interactieve geanimeerde manier gegeven."

Laura Verhulst
Laura Verhulst

Laura Verhulst

Founder Madam Bakster

"Ik heb tijdens de opleiding vooral geleerd dat ik voor bepaalde waarden sta. Ik heb geleerd hoe ik die waarden kan uitstralen als bedrijf naar buiten toe, en hoe ik mijn team kan enthousiasmeren om die waarden mee centraal te plaatsen a.h.v concrete tools."

Mark Mortier
Mark Mortier

Mark Mortier

Freelance ICT-manager / 2circle

"Ik heb vooral mezelf beter leren kennen. Ik denk dat dat nodig is om je functie als leidinggevende goed uit te voeren. Dat begint ergens bij jezelf. De training is een aanrader omdat het heel praktisch is, to the point, en je het onmiddellijk kan toepassen. En het leuke is dat het werkt!"

Interesse in deze opleiding?

Deze opleiding kan in-house georganiseerd  worden of kan ook als een individueel opleidingstraject worden uitgewerkt.

We luisteren graag naar jouw noden en verwachtingen en werken met plezier een vrijblijvende offerte uit.

Check onze blogs rond dit thema