Getuigenissen

Of onze methode werkt?

Dat laten we je liever vertellen door enkele mensen die je zijn voorgegaan.

De naam van de coach staat telkens vermeld in de getuigenis. Meer info over onze coaches vind je bij onze locaties.

Mattias Berlamont

Zaakvoerder Enu wijnhandel

"Ongeveer 1,5 jaar na het loopbaantraject bij coach Ans mag ik met trots zeggen dat we een deel van mijn droom hebben gerealiseerd. We zijn namelijk een online wijnhandel gestart, gespecialiseerd in Italiaanse wijnen.Het loopbaantraject liet inzien waar mijn talenten liggen. Dankzij de "droomoefening" durfde ik écht dromen. Het was alsof ze al langer in mij zaten, maar er dan pas uitkwamen. Het gaf ook energie. Alles in de droom voelde zo natuurlijk aan. Voor mij leek het een ideaal en ook vrij rustig leven, terwijl jij zei "dat is toch heel wat (wat je doet)". Dat is misschien wel de essentie van het aanspreken van je talenten: dingen doen die voor jezelf heel natuurlijk aanvoelen, maar daarmee wel bij andere mensen een bepaalde indruk nalaten en een meerwaarde bieden."

Bewonder hier de webshop van Mattias en zijn vrouw: www.enu.be


Geert de Meyer

Senior research manager data analytics

"Ik contacteerde Ellen op een moment dat ik helemaal niet goed in mijn vel zat bij het bedrijf waar ik werkte en daardoor uitgeblust geraakt was. Met een systematische aanpak hielp Ellen mij formuleren waar ik me wel goed bij zou voelen, wat me energie geeft in de job en in de werkomgeving. De oefening was nuttig om alles voor mezelf te articuleren en te wegen naar belangrijkheid. Op basis van het resultaat herschreef ik mijn LinkeIn profiel en kreeg daarna meerdere jobaanbiedingen die er perfect bij aansloten. Verrassend hoe goed recruters dit lezen. Ik koos de best passende job en begin nu met volle goesting aan een nieuw avontuur op het Engelse platteland. Ik laat binnen een paar jaar weten hoe het uitdraaide."


Update eind 2020: Geert is nog steeds heel gelukkig in zijn job en postte volgende update via linked-in:

"The end of the year is always a good time to revisit the plan of life. On a sheepskin in front of the woodburner makes it even more enjoyable. Still amazed how you guided me on this topic Ellen Florin !"

Celia Termonia


"Ik ben in maart 2022 in contact gekomen met Tinne door een collega van mij die ook al eens bij Tinne een traject gevolgd had.

Ze was heel positief over haar en raadde mij Tinne meteen aan na dat ik mijn verhaal vertelde over hoe ik mij voelde.

Ik heb niet getwijfeld en meteen de raad opgevolgd om contact op te nemen met Tinne.

Ik kon vrij snel op gesprek gaan en na het eerste gesprek had ik zo'n positief gevoel en wist ik meteen dat ze naar mij zou luisteren en mij zou kunnen helpen.

Ondertussen ben ik bijna het einde van mijn traject en ik ben al zoveel stappen vooruit gegaan dankzij alle tips van Tinne.

Zowel op persoonlijk vlak als professioneel vlak sta ik al veel sterker in mijn schoenen.

Haar aanpak en haar rust gaf mij een goed gevoel en ze liet in mij inzien dat er meer in mij zat dan dat ik zelf ooit zou geloofd hebben.

Ik raad Tinne zeker en vast aan iedereen aan die hulp zoekt.

Ik vind het zelfs een beetje spijtig dat mijn traject er bijna opzit want ik vind Tinne zelf een hele toffe vrouw."

Lotje De Ridder

Sociaal Ondernemer

"De persoonlijke coaching die ik kreeg bij Ellen was zoveel meer dan een loopbaanbegeleiding. Ik zat met de handen in het haar toen ik startte, een job(omgeving) waar ik helemaal niet gelukkig van werd, een CV die zo alle kanten uitgaat dat ik niet direct wist waar ik nu in hemelsnaam op moest inzetten, en vooral een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. Op de eerste afspraak werd al meteen duidelijk dat Ellen me met al haar energie, begrip en no-nonsens aanpak vooruit ging helpen. Ik had nooit het gevoel een standaard begeleiding te krijgen, het ging om een persoonlijke aanpak, waar we stapje voor stapje, met fijne oefeningen en uitdagingen, eerst samen op zoek gingen naar wat mij energie geeft en gelukkig maakt. Pas dan werd het tijd voor die arbeidsmarkt. Na mijn traject bij Ellen voelde ik me terug zeker over wat ik echt wil en nodig heb, welke voldoening ik haal uit mijn werk, maar ook dat de energie die ik krijg van mijn gezin, en hoe je dat ook professioneel moet "incalculeren". En tot slot, met Ellen heb ik de alarmbellen weten identificeren, en als ik ze nog maar van heel ver hoor rinkelen, doe ik terug de oefeningen die Ellen me leerde en sta ik terug met beide voeten op de grond."

Sophie Hellebaut

Zaakvoerster Atelier Collón

"Ellen is een vrouw met power, dit jou naar die next level weet te gidsen! Zeker een aanrader! Persoonlijke en professionele aanpak."

Tijdens  haar loopbaantraject startte Sophie Atelier Collón op.  Haar prachtige handwerk in hout kan je bewonderen via deze weg:

https://www.ateliercollon.com/
Fenna de Jaegher


"Zeeer goede begeleiding! Hierdoor heb ik echt inzicht gekregen in wat mijn talenten zijn en wat ik zoek in een job. De begeleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Eindelijk ben ik er aan uit wat ik graag wil doen en hoe ik het ga doen. Bedankt Ellen! "


Nele Bourgoignie


"Bedankt Ellen, voor je tonnen energie en aanstekelijke positiviteit! Je coacht op een heel concrete, persoonlijke en open manier, door samen talenten te benoemen, te brainstormen, plannen te bedenken, ... En het belangrijkste van al: je verzekerde mij ervan dat dromen mag - zelfs moet! - en dat niets onmogelijk is. Je gaf mij en het geloof in mijzelf een ferme boost vanaf de eerste kennismaking!"


Els Helderweirdt


"Ik had reeds kennis gemaakt met de talentcoach via een workshop binnen een nieuwe werkomgeving. Daar ik op dat moment met het gevoel zat dat ik nog niet op de juiste werkplek was terechtgekomen ben ik een persoonlijke begeleiding aangegaan. Ik ben toen bij Ans Simons terechtgekomen en kan hierbij bevestigen dat haar coaching alle twijfels heeft doen verdwijnen. Het klikte onmiddellijk met Ans ; een heel aangename ,spontane persoon met veel geduld en een groot inzicht. De coaching is niet enkel werk gerelateerd , vaak speelt persoonlijke bagage een grote rol bij de keuze van een job. Blij dat ik dit heb kunnen ervaren, ik riskeerde mijn authenticiteit te verliezen uit angst en onzekerheid voor de toekomst. Dankzij de heel professionele begeleiding heb ik mezelf teruggevonden en ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging! Met héél veel dank"

Nathalie Vandamme

Communicatie- en marketingmedewerker

"Ellen heeft veel inzicht in mensen. Na mijn eerste uur bij haar, had ik het idee dat ze mij al heel goed kende en dat ze mij al goed kon inschatten. Het was leuk iemand als coach te hebben die mijn probleem begreep en mij dan ook geholpen heeft om mijn weg te vinden naar een nieuwe job. Ik heb vooral mijn sterke kanten leren inzetten als troef tijdens een gesprek. Daarnaast heb ik dankzij Ellen een enorme energie en veel zelfvertrouwen gekregen om sterk in mijn schoenen te kunnen staan. Het was de laatste duw die ik nodig had om de juiste weg in te kunnen slaan. Dankzij haar hulp mag ik mijzelf dan ook gelukkig prijzen dat ik nu in de functie werk die ik echt graag doe!"

Elisabeth Auer

medewerker Dienst ondersteuningsplan (DOP)

"In mijn zoektocht naar een andere beroepsuitdaging had ik vooral nood aan een 'hart onder de riem'. Een bevestiging van wat ik eigenlijk al lang wist, door iemand anders uitgesproken. Mijn vraag was niet of ik wou veranderen van werk, maar hoe ik zoiets, op onze 'netwerkeisende' arbeidsmarkt, het best kon aanpakken. Bij Ellen mocht ik vertellen over mijn sprankelende momenten uit het verleden, ook los van het werk. Ik mocht dromen en werd door haar aangemoedigd om na te denken over wat ik echt nodig heb om het beste van mezelf te kunnen geven. Ellen vatte samen, vroeg door en gaf me de 'rode draad', waarop ik verder kon borduren, gewoon mee naar huis. Ze gaf me tips voor mijn motivatiebrief en mijn cv, leerde me hoe ik het best kon gaan 'netwerken' en schrok er niet voor terug me uit mijn comfortzone te halen".

Asheley Van Keymeulen

kinderbegeleidster in opleiding

"Ik was even de weg kwijt naar een job en wat ik wou doen. Dankzijn mijn huisarts ben ik bij Ellen terecht gekomen.

Het voelde warm en aangenaam om mijn verhaal te vertellen bij Ellen. En samen zijn we aan mijn zoektocht begonnen.

Nu volg ik een opleiding voor begeleider in de kinderopvang en dat is mijn droomjob, dit dankzij de ondersteuning van Ellen."

Sophie Verstraeten

Manager Local Professionals Record Bank

"Ik heb gedurende 4 uren loopbaanbegeleiding gevolgd bij Ellen en kan dit iedereen die voor een carrièreswitch staat, aanraden! Door haar ervaring en begeleiding heb ik meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Het in de verf zetten van je kwaliteiten ipv etaleren van mijn negatieve aspecten zorgen ervoor dat ik een stuk sterker sta in mijn sollicitatiegesprekken. Een betere voorbereiding doet je slaagkansen sterk stijgen. Top! "

Niko D'hondt

Communicatiespecialist

"Ik heb mijn professionele persoonlijkheid beter leren kennen en tegelijk geleerd om mijn specifieke kwaliteiten beter in de verf zetten. Ik leerde ook de valkuilen van mijn talenten kennen en hoe ermee om te gaan. Dankzij het traject dat ik met Ellen aflegde had ik het gevoel er niet alleen voor te staan in mijn zoektocht naar een tweede adem voor mijn carrière. En dat heeft - sneller dan verhoopt - ook tot resultaten geleid"

Elena Bachert

Advocaat/ondernemer

"Ik heb bij Ellen van de Talent coach een aantal sessies talent coaching gevolgd en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Ellen heeft me nieuwe inzichten gegeven en geholpen om zaken te overwinnen die me onbewust tegenhielden. Ik raad elke ondernemer aan om eens bij Ellen te gaan. Zeker als je op zoek bent naar je talenten, maar ook als je je talenten kent. Want ook dan kan Ellen je vooruithelpen. Ellen verkondigt geen ingewikkelde theorieën, maar pakt zaken samen met jou aan. En dat maakt haar speciaal."

Karel D.

Marketing professional

"Waar word ik echt gelukkig van? Wat wil ik verder met mijn carrière doen? En wat kan ik eigenlijk goed? Met die vragen trok in naar De Talentcoach, die ik via via getipt kreeg. Omdat Ellen een overvolle agenda had, wees ze mij (vrijblijvend) naar Ans door. Die heeft een fantastische job gedaan. Ze luisterde heel aandachtig, stelde de juiste vragen en kwam met inzichten die vaak nieuw voor mij waren - ik ontdekte talenten die ik zelf nog niet kende. Aan mij nu om er ook mee aan te slag te gaan. Heel warm aanbevolen voor wie (een beetje) zoekende is of er gewoon graag meer uit wil halen."

Kelly Redant


"Dankzij de loopbaanbegeleiding bij Ellen heb ik mijn eigen talenten beter leren kennen waardoor ik ook een beter zicht gekregen heb op wat mij energie geeft en mij gelukkig maakt. Ik hoop binnenkort, mede door haar, een deel van die droom te verwezenlijken. Ben heel blij dat ik de stap gezet heb en heel dankbaar dat het bij Ellen was. Een topper!

Ellen Roelandt

Eigenaar Meneer / Bistro Gustaaf

"Door de coaching sessies van Ellen hebben zowel Tommy als ikzelf een beter inzicht gekregen in de onze eigen talenten en de noden van ons bedrijf. Daardoor hebben wij de juiste mensen binnen ons bedrijf aangetrokken. Een aanrader voor elke ondernemer die de juiste, gerichte keuzes wil maken!"

Hanne W.


"Door de loopbaanbegeleiding met Ellen leerde ik mezelf beter kennen. Ik kreeg een duidelijker beeld van mijn talenten, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ellen bracht mij bij dat het belangrijk is om je talenten in de verf te zetten bij het solliciteren en niet enkel te focussen op werkervaring. Bedankt Ellen voor je aanstekelijk enthousiasme, je begrip en tips!"

Lut de Nayer

Communicatiemedewerker

"Ik had meteen een heel goede band met Ellen.  Ze snapte mij en voelde mij heel hard aan, waardoor ik nog meer open werd. Waarom ik loopbaanbegeleiding zou aanraden? Het is heel persoonlijk, één op één en toegepast op je vragen en bekommernissen. Het huiswerk vond ik een echte meerwaarde. Je bent tijdens de sessies heel intensief bezig, maar thuis ermee aan de slag gaan is ook heel belangrijk. Zoals bij iedere zoektocht: hoe dieper je zelf durft te gaan, hoe meer je eruit haalt."

Angelo Vreye

beleidsmedewerker

"Wat ik boeiend vond aan de coaching, was dat ze verder keek dan enkel het werkgebied. Je volledige leven betrekt ze erbij, zonder dat het al te therapeutisch wordt. Ik ging terug tot mijn jeugd en stond stil bij bepaalde beslissingen die ik nam in mijn leven. Het was toch mezelf helemaal blootgeven. Ik moet eerlijk zeggen, mijn coach vond ik top of the bill. Ik had een goede klik met haar, vooral door haar objectieve houding. Ze stuurde mij goed en ik ging met alles aan de slag, zonder enige druk van haar. "


Wim

ecologisch tuinaanlegger in bloei

"Wat ik verwachtte van de loopbaanbegeleiding? Eigenlijk dacht ik dat we mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt zouden bekijken, maar het werd een persoonlijk traject met nadruk op waar ik écht in geloof.  Ik herontdekte zaken die in me zaten, maar die ik vergeten was. Ellen is niet op haar mond gevallen en stelde me voor de keuze om voor een veilige optie te gaan of om mezelf uit te dagen. Ze heeft zelf veel energie en dat straalt ze ook uit. Het gaf goesting om meer uit mijn leven te halen. Als je het noorden even kwijt bent is het nodig om even in de leegte te gaan en hardop te durven nadenken hoe je je terug nuttig en zinvol kan voelen. Dat helpt ."


Benieuwd naar jouw volgende stap?

Vraag jouw gratis kennismaking aan