Ontdek Jouw Topkleur met Onze Gratis Insights Discovery Mini-Test 

09-08-2023

Ben je nieuwsgierig naar jouw Insights Discovery Profiel? Wil je meer inzicht krijgen in jezelf en anderen om betere relaties te bouwen en effectiever te communiceren? Dan ben je op de juiste plek! 

In dit artikel introduceren we je tot het boeiende Insights Discovery Systeem en bieden we je de mogelijkheid om een eerste stap te zetten met onze  Gratis  Insights Discovery Mini-Test

Deze Mini-Test geeft een indicatie is bedoeld als kennismaking met het Insights Discovery systeem. Het vervangt niet de officiële Insights vragenlijst. Die is namelijk uitgebreider en levert een persoonlijk profiel van meer dan 15 pagina's op. Met deze online Insights kleurentest, kan je echter al een eerste idee krijgen van jouw topkleur. Spontaan, laagdrempelig en transparant! Bij het invullen van de test hoef je geen gegevens achter te laten.

Wat is het Insights Discovery Systeem?

Het Insights Discovery Systeem is een krachtig hulpmiddel dat je helpt om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid, voorkeuren en communicatiestijl.

De kleurentaal van Insights is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. Deze Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren: ieder mens heeft een favoriete manier van omgaan met de wereld en de mensen om hem heen. Dat betekent niet dat hij het niet ook anders kán, maar deze manier kost de minste moeite; het gaat als het ware vanzelf. Als mensen weten wat hun voorkeuren zijn, wat hen drijft en energie geeft, kunnen ze gefocust aan de slag met hun persoonlijke groei.

Waardevrije kleurentaal

Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Bovendien zijn ze makkelijk te onthouden en zorgen ze er bij onenigheid of conflicten voor dat het gesprek niet te persoonlijk en daarmee onprettig wordt. Een kleur bevat immers geen oordeel. 'Ik zie veel Rood op een slechte dag' klinkt heel wat vriendelijker dan: 'je gedraagt je drammerig en dominant'.


De 4 Insights Kleuren

De 4 Insights Kleuren zijn een combinatie van de Jungiaanse bewustzijnsinstellingen Introversie en Extraversie en de 'rationele functies' Denken en Voelen.

Doe de gratis test en ontdek jouw topkleur

Om je op weg te helpen, hebben we een korte gratis test ontwikkeld. Deze test is een eerste stap om te begrijpen welke kleur jouw sterkste voorkeur heeft. Het duurt slechts enkele minuten om in te vullen, en je zult meteen een idee krijgen van de kleur die jouw voorkeuren en gedrag het beste weergeeft.

Ontdek meer met het Insights Discovery

individueel traject

Heb je genoten van de gratis test en wil je dieper duiken in de wereld van  Insights Discovery ? Dan is dit jouw ideale volgende stap.

Slotgedachte

Het Insights Discovery Systeem is een fascinerende manier om jezelf en anderen beter te begrijpen. Begin je reis vandaag nog met onze gratis test en ontdek hoe je jouw persoonlijkheid in kleur kunt uitdrukken. Verdiep je inzichten met ons DIY pakket en ontdek de kracht van effectieve communicatie en sterke relaties!

Wil je graag in je team aan de slag met deze kleurentaal?

We bieden ook in-company Insights Discovery workshops aan

 Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte.