Workshop 'talenten ontdekken in jouw team' 

Deze workshop geeft je zicht op de aanwezige talenten in jouw team en hoe je die beter kan inzetten. Resultaat = meer bevlogenheid, energie en een betere samenwerking en communicatie.


Als leidinggevende krijg je een unieke inkijk in de talenten, wensen en drijfveren van de teamleden. Zo kan je betere strategische keuzes maken voor de toekomst.

Jouw team gaat naar huis met concrete actiepunten om hun talenten meer ruimte te geven in hun job.

Workshop Talenten ontdekken in je team
Workshop Talenten ontdekken in je team

Wat levert het op ?

Jef van Cauwenberghe
Jef van Cauwenberghe

Jef van Cauwenberghe

Erkend vastgoedmakelaar / Vennoot Landbergh Vastgoed

"Ellen Florin is niet zomaar een talentcoach. Ellen straalt een enorme bevlogenheid en passie uit waardoor haar input binnenkomt bij het hele team. De manier waarmee we hier allen aan de slag gingen met veel interactie en dynamiek gaf een verbluffend, direct meetbaar resultaat. De kostprijs afgewogen met de meerwaarde, de KMO-cheques in acht genomen, maakt haar bijdrage een reële, meetbare meerwaarde voor elk bedrijf. Bedankt Ellen."

Anne-Roos Vandezande

IO Digital

"Ellen spreekt vurig en passioneel. Op die manier creëert ze een warme en veilige omgeving waarin het comfortabel is om te spreken. De talentenworkshop is zeer deskundig opgebouwd en volgt een natuurlijke flow. Als persoon en als team is dit een zeer verrijkende workshop. "

Inhoud

We starten met een leuke, interactieve en verbindende ijsbreker.  Zo ervaren jullie meteen aan de lijve wat in je talent staan met je doet. Het zet ook de toon voor de rest van de workshop: het wordt  dynamische workshop met veel punch en humor, waar iedereen een bijdrage zal in hebben.

Daarna gaan we samen aan de slag om de talenten in het team bloot te leggen. We gebruiken hiervoor verschillende tools en invalshoeken. Wie weet ontdek je wel een aantal dingen die je nog niet wist of misschien al lang vergeten was... Naast verschillende manieren om je eigen talenten te ontdekken, gaan jullie natuurlijk ook in gesprek gaan met elkaar. . We laten jullie via een complimentenronde feedback geven over wat je in elkaar waardeert. Dat zorgt meteen voor heel wat positieve energie en verbinding. En nadien gaan jullie samen aan de slag met een één van de krachtigste manieren om talenten te ontdekken bij elkaar, namelijk het  talent- interview, gekoppeld aan een zeer toegankelijk talentenmodel.

Ter info: de deelnemers krijgen de kans om vooraf een test in te vullen zodat ze al een eerste zicht krijgen op hun talenten en tijdens de workshop gaan we hier dieper op in en lichten we de talenten ook verder toe. Op het einde vragen we hen om een persoonlijke top 10 op te stellen van talenten die ze graag willen delen met het team.

Hiervan maken we een talentenmuur door iedereen te vragen hun talent profiel op een flipchart of A3 blad te schrijven (met vermelding van hun naam) en op te hangen aan de muur.

Het mooie aan zo'n talentenmuur is dat het meteen zichtbaar maakt welke talenten er in het team aanwezig zijn. Organisaties kiezen er vaak voor om de talentenmuur ook na de workshop te laten hangen om er verder mee aan de slag te gaan. Bv indien je hulp bij een bepaalde taak zoekt kan je via de talentenmuur op zoek gaan naar een collega wiens talenten daarbij aansluiten, je kan elkaar via post-its of stickers feedback of complimenten geven (bv als je ziet dat iemand zijn of haar talent gebruikt). Dit zorgt ervoor dat het talentenverhaal ook na de workshop blijft leven in het team. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de talentenmuur te vertalen naar een digitale versie en er bijvoorbeeld een talent-ID van te maken. We gaan samen met de deelnemers in gesprek over hoe ze dit binnen hun eigen team kunnen toepassen.

Nadat we stilgestaan hebben bij talenten en hoe je die kan ontdekken, gaan we ons richten op manieren om hier in het team verder mee aan de slag te gaan. We lichten toe hoe job- en teamcrafting precies in zijn werk gaat en laten de deelnemers al kort proeven van de meerwaarde hiervan.

Op het einde van de workshop staan we samen stil bij de transfer naar de werkvloer: wat nemen ze vooral mee uit de workshop? Wat blijft er hangen? Waarmee zien ze kansen om het geleerde toe te passen op de werkvloer? Waar gaan ze effectief mee aan de slag gaan? En hoe kunnen ze elkaar hierin ondersteunen?

Voor jou, als leidinggevende, betekent dit een unieke inkijk in de wensen en drijfveren van de teamleden. Zo kan je betere strategische keuzes maken voor de toekomst.

Voor jou, als lid van het team, betekent dit dat je naar huis gaat met concrete actiepunten om je talent meer ruimte te geven en om met meer plezier en goesting te werken.


Na deze workshop

Hebben je als medewerker:

  • een  zicht op de eigen talenten
  • meer begrip en waardering voor de talenten van jouw teamgenoten
  • concrete acties geformuleerd om ieders talent beter te benutten en met meer plezier en voldoening samen te werken.

Heb je als leidinggevende:

  • meer inzicht verworven in de talenten van jouw team en hoe je hen het beste kan motiveren en uitdagen

Interesse in deze opleiding in jouw organisatie?

Vraag via onderstaande weg meteen een indicatie van de kostprijs aan

De talent coach is dienstverlener voor de KMO-portefeuille

De kmo portefeuille is een maatregel van de Vlaamse overheid waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van hun onderneming verbeteren, verleend door geregistreerde dienstverleners. Lees meer over deze maatregel via onderstaande knop.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd naar wat zo'n talentenworkshop voor jouw organisatie kan betekenen?

Daarvoor kan je het onderstaande formulier gebruiken. Dan neem ik binnen de 2 werkdagen contact met je op.