workshop 'aan de slag met het talent in mijn team' 

Geef je team een energie-boost

#doe meer met het talent in jouw team

Deze workshop geeft je zicht op de aanwezige talenten in jouw team en hoe je die beter kan inzetten. Resultaat = meer bevlogenheid, energie en een betere samenwerking en communicatie.

Als je je talenten kan inzetten in je werk, is je werk gemakkelijker en leuker en geeft je job je meer energie. Maar het is niet altijd makkelijk om je eigen talenten te benoemen. En: we maken het onszelf nog moeilijker omdat we vaak een verkeerd begrip hebben van wat een talent is.

In deze workshop staan we tijdens dagdeel 1 stil stil bij het onderscheid tussen talenten en competenties. Daarna gaan we op een interactieve manier op zoek naar de talenten van de deelnemers en laten we hen nadenken over hoe ze die kwaliteiten binnen hun job op hun eigen unieke manier kunnen inzetten en gebruiken.

Tijdens dagdeel 2 gaan we vervolgens kijken hoe we de taken in het team beter kunnen afstemmen op ieders talent.

Opmerking: dagdeel 1 kan ook als aparte workshop geboekt worden.Deze workshop in jouw organisatie?

Neem contact op met ons en ontvang vrijblijvend een offerte op maat van jouw noden

Inhoud workshop

Workshop talenten - dagdeel 1 talenten ontdekken
Workshop talenten - dagdeel 1 talenten ontdekken

DAGDEEL 1: Talenten ontdekken

We stellen eerst een aantal prikkelende vragen die de deelnemers doet nadenken over hun natuurlijke talenten. Vervolgens laten we de deelnemers via een complimentenronde feedback geven over wat ze in elkaar waarderen. Daarna focussen op één van de krachtigste en tevens meest toegankelijke manieren om talenten te ontdekken, namelijk het talent- interview, gekoppeld aan een zeer toegankelijk kader van talenten, namelijk de talenten toolbox van Luk de Wulf en Peter Beschuyt.

Dankzij deze methodieken gaan de deelnemers op het einde van deel 1 naar huis met een duidelijk kader om in gesprek te gaan over hun talenten binnen het team en kunnen ze hun eigen talenten ook benoemen.We nodigen de deelnemers uit om na de workshop verder aan de slag te gaan met het verkennen van elkaars talenten, bv door het maken van een talentenmuur en/of door het geven van feedback/complimenten aan elkaar. Zo blijft men ook na de workshop met de materie bezig en gaat men er echt mee aan de slag.DAGDEEL 2: JOB- en TEAMCRAFTING

Tijdens dagdeel 2 maken we een visuele taakanalyse van het eigen takenpakket. Deze analyse brengt de taken in beeld, koppelt dit aan energiebronnen, talenten en stressoren. Vervolgens leren we de deelnemers hoe ze, op basis van deze taakanalyse een jobcraftingsgesprek kunnen voeren. Samen bekijken ze hoe ze de taakanalyse kunnen gebruiken om hun job met nog meer plezier en energie uit te voeren (door hun talenten beter in te zetten, stressoren te verminderen en energiebronnen te verhogen). Op basis van een taakanalyse wordt snel duidelijk welke taken energie vragen, welke bijkomende opleiding vragen, welke sterk aansluiten bij de eigen talenten en welke niet.

Samen met het team wordt gekeken welke mogelijkheden tot samenwerking en synergie er zijn. Dit is nuttig om het werk beter te verdelen en strategische keuzes te maken met betrekking tot de personeelsplanning. Op het einde van deze workshop gaat het team naar huis met concrete actiepunten om de talenten nog beter in te zetten en met meer plezier te werken.

Workshop talenten - dagdeel 2 job- en teamcrafting
Workshop talenten - dagdeel 2 job- en teamcrafting

Wat levert het op?

Na deze workshop

  • Hebben de medewerkers zicht op de eigen talenten en kunnen ze die benoemen
  • Hebben de medewerkers zicht op de talenten van hun teamgenoten en begrijpen ze beter wat je aan elkaar hebt en wat de ander nodig heeft om zich goed te voelen
  • Hebben de medewerkers  een concreet zicht gekregen op hun takenpakket en hoe dit aansluit bij hun talenten. Ze hebben manieren ontdekt om nog meer in hun talent te staan binnen hun rol.
  • Heeft het team  samen actiepunten geformuleerd om nog beter en met meer plezier samen te werken
  • Als leidinggevende heb je meer inzicht verworven in de talenten van jouw team en hoe je hen het beste kan motiveren en uitdagen

Getuigenis

workshop aan de slag met het talent in mijn team
workshop aan de slag met het talent in mijn team
Jef van Cauwenberghe
Jef van Cauwenberghe

Jef van Cauwenberghe

Erkend vastgoedmakelaar / Vennoot Landbergh Vastgoed

"Ellen Florin is niet zomaar een talentcoach. Ellen straalt een enorme bevlogenheid en passie uit waardoor haar input binnenkomt bij het hele team. De manier waarmee we hier allen aan de slag gingen met veel interactie en dynamiek gaf een verbluffend, direct meetbaar resultaat. De kostprijs afgewogen met de meerwaarde, de KMO-cheques in acht genomen, maakt haar bijdrage een reële, meetbare meerwaarde voor elk bedrijf. Bedankt Ellen."

Wil je graag meer doen met het talent in jouw team?

Neem dan nu contact met ons op.

We luisteren graag naar jullie noden en verwachtingen en stellen met plezier een offerte op maat op.

De talent coach is dienstverlener voor de KMO-portefeuille

De kmo portefeuille is een maatregel van de Vlaamse overheid waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van hun onderneming verbeteren, verleend door geregistreerde dienstverleners. Lees meer over deze maatregel via onderstaande knop.