Workshop 'talenten ontdekken in jouw team' 

Deze workshop geeft je zicht op de aanwezige talenten in jouw team en hoe je die beter kan inzetten. Resultaat = meer bevlogenheid, energie en een betere samenwerking en communicatie.Deel 1: Talenten ontdekken

We starten met een leuke, interactieve en verbindende ijsbreker.  Zo ervaren jullie meteen aan de lijve wat in je talent staan met je doet. Het zet ook de toon voor de rest van de workshop: het wordt  dynamische workshop met veel punch en humor, waar iedereen een bijdrage zal in hebben.

Daarna stel ik jullie een aantal prikkelende vragen die je in contact brengen met je natuurlijke talenten. Wie weet ontdek je wel een aantal dingen die je nog niet wist of misschien al lang vergeten was... En dan is het tijd om in gesprek te gaan met elkaar. Ik laat jullie via een complimentenronde feedback geven over wat je in elkaar waardeert. Dat zorgt meteen voor heel wat positieve energie en verbinding.

Vanuit die positieve energie gaan we nadien naar de kern toe. We focussen op één van de krachtigste en tevens meest toegankelijke manieren om talenten te ontdekken, namelijk het talent- interview, gekoppeld aan een zeer toegankelijk talentenmodel.

Dankzij deze methodieken gaan jullie naar huis met een duidelijk kader om in gesprek te gaan over de talenten binnen het team en kunnen jullie je eigen talenten ook benoemen. En meer dan dat: je hebt zin gekregen om meer te doen met je talent en om er samen over in gesprek te gaan.


DEEL 2 (optioneel): JOB- en TEAMCRAFTING

Tijdens deel 2 gaan we dieper in op de verdeling van taken binnen het team en hoe we die verdeling beter kunnen laten aansluiten op ieders talent.

We beginnen met het maken we een visuele taakanalyse van het eigen takenpakket. Deze analyse brengt de taken in beeld, koppelt dit aan energiebronnen, talenten en stressoren.  Je gaat op die manier nadenken over hoe je met meer goesting en drive aan de slag kan gaan, door zelf aan jouw job te gaan sleutelen. Je brengt ook jouw sleutelwensen in kaart voor de toekomst.

Samen met het team wordt vervolgens gekeken welke mogelijkheden tot samenwerking en synergie er zijn. We doen dit vanuit de  sleutelwensen en talenten van alle teamleden. Via een soort talentenbeurs gaan jullie op zoek naar mogelijkheden en kansen om elkaar te versterken en het werk beter te verdelen. 

Voor jou, als leidinggevende, betekent dit een unieke inkijk in de wensen en drijfveren van de teamleden. Zo kan je  betere strategische keuzes maken voor de toekomst.

Voor jou, als lid van het team,  betekent dit dat je naar huis gaat met concrete actiepunten om je talent meer ruimte te geven en om met meer plezier en goesting te werken.

Interesse in deze opleiding in jouw organisatie?

Vraag via onderstaande weg meteen een indicatie van de kostprijs aan

Wat levert het op?

"De manier waarmee we hier allen aan de slag gingen met veel interactie en dynamiek gaf een verbluffend, direct meetbaar resultaat"

Jef van Cauwenberghe
Jef van Cauwenberghe

Jef van Cauwenberghe

Erkend vastgoedmakelaar / Vennoot Landbergh Vastgoed

"Ellen Florin is niet zomaar een talentcoach. Ellen straalt een enorme bevlogenheid en passie uit waardoor haar input binnenkomt bij het hele team. De manier waarmee we hier allen aan de slag gingen met veel interactie en dynamiek gaf een verbluffend, direct meetbaar resultaat. De kostprijs afgewogen met de meerwaarde, de KMO-cheques in acht genomen, maakt haar bijdrage een reële, meetbare meerwaarde voor elk bedrijf. Bedankt Ellen."

Na deze workshop

  • Hebben de medewerkers zicht op de eigen talenten en kunnen ze die benoemen
  • Hebben de medewerkers zicht op de talenten van hun teamgenoten en begrijpen ze beter wat je aan elkaar hebt en wat de ander nodig heeft om zich goed te voelen
  • Hebben de medewerkers  een concreet zicht gekregen op hun takenpakket en hoe dit aansluit bij hun talenten. Ze hebben manieren ontdekt om nog meer in hun talent te staan binnen hun rol.
  • Heeft het team  samen actiepunten geformuleerd om nog beter en met meer plezier samen te werken
  • Als leidinggevende heb je meer inzicht verworven in de talenten van jouw team en hoe je hen het beste kan motiveren en uitdagen

De talent coach is dienstverlener voor de KMO-portefeuille

De kmo portefeuille is een maatregel van de Vlaamse overheid waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van hun onderneming verbeteren, verleend door geregistreerde dienstverleners. Lees meer over deze maatregel via onderstaande knop.

Mail me vrijblijvend

Benieuwd naar wat zo'n talentenworkshop voor jouw organisatie kan betekenen? Zit je nog met prangende vragen die je graag aan me wil voorleggen? Wil je graag kort kennismaken? Of liever meteen een prijsopgave?

Daarvoor kan je het onderstaande formulier gebruiken. Dan neem ik binnen de 2 werkdagen contact met je op (telefonisch of per mail, wat je verkiest). Zo kunnen we kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast.