Over De Talent Coach

De talent coach bestaat uit een kleinschalig team van bevlogen talent- en loopbaancoaches.

Wij geloven erin dat iedereen het in zich heeft om met volle goesting te werken, en we dromen van een wereld waar iedereen met veel kleur en energie door het leven gaat.

Enerzijds willen we individuen inspireren om op zoek te gaan naar een werkcontext waarin ze écht zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontplooien. Via loopbaan- en ondernemerscoaching helpen we mensen hun droomjob te vinden of te creëren.

✅ En anderzijds willenwe organisaties stimuleren om te investeren in het talent van hun mensen. Daartoe geven we opleidingen en workshops om organisaties te helpen een context te creëren waarin goesting en bezieling kan groeien. Want dat komt niet alleen het individu, maar ook de organisatie ten goede.


Onze aanpak

Wat ons vooral onderscheidt van andere loopbaancentra, is onze gestructureerde en onderbouwde aanpak. We combineren inzichten uit de Arbeids- en organisatiepsychologie, met krachtige tools uit de coachingswereld en vertrekken steeds vanuit een talentgerichte insteek. Zo krijgen onze coachees snel en efficiënt zicht op hun talenten en wat ze echt nodig hebben om hun 'spark' op werkgebied terug te vinden.

We kiezen bewust voor kwaliteit, daarom werken we met een klein team. Onze coaches hebben allen een degelijke psychologische en/of coachingsachtergrond en kregen een sterke interne opleiding mee. En het belangrijkste van allemaal: omdat onze coaches echt in hun talent staat in hun job, doen ze hun job met passie en overtuiging. Bij ons ben je geen nummer. En dat voel je.

It's time to find your spark ✨

Je  futloos voelen is geen teken dat je teveel doet, maar net dat je te weinig doet van wat jou doet sprankelen

Hoe ontstond De talent coach?

Hallo, ik ben Ellen Florin, een bevlogen Arbeids- en organisatiepsychologe en gecertificeerd coach.

Als bezielster van De talent coach ben ik gebeten door het werken met mensen, én hun talenten. Want in het leren kennen van je ware talent, ligt de sleutel naar een mooi en kleurrijk leven. Daar is mijn eigen verhaal het levende bewijs van.

Ooit zat ik namelijk zelf vast in een job die eerder aanvoelde als een sleur dan als een passie. Ik pendelde elke dag meer dan 3 uur, kwam 's avonds vaak vermoeid thuis en keek op maandag al uit naar het weekend.  Op een bepaald moment had ik er echter genoeg van.

Ik wou niet langer een overprikkelde ploeter-mama zijn die amper nog tijd vond om samen met haar kind leuke dingen te doen.

En ik wist heel goed dat ik het antwoord niet zou vinden door naar vacatures te zitten staren of door constant rondjes te blijven draaien in mijn hoofd.

Aangezien het zoeken naar oplossingen niet leek te werken, besloot ik het over een andere boeg te gooien.  Dus ik ging op onderzoek uit. Niet naar vacatures, wel naar tools en methodieken om mezelf beter te begrijpen.

Ik ging onderzoeken waar mijn talenten lagen, wat me energie gaf, en wat ik nodig had om me goed te voelen in een job.

En door mezelf beter te begrijpen, kwam ik tot hele nieuwe inzichten en kwam de chaos in mijn hoofd eindelijk tot rust.

Ken je dat, zo'n 'aha-erlebnis'? Waarbij je opeens de zaken zo helder ziet, dat je niet goed begrijpt hoe je daar niet eerder toe gekomen bent? Wel dat was het dus exact toen ik zicht kreeg op mijn ware talenten.

Ik begreep toen eindelijk waarom ik mijn vorige jobs altijd zo snel beu was geraakt en waar het schoentje precies knelde.. En het mooie is ook dat eens je inzicht hebt in die puzzel, je ook meteen heel wat meer kansen ziet om daar wat mee te gaan doen.

Want vanaf toen is het eigenlijk heel snel gegaan. Ik nam een beslissing die mijn leven zou veranderen : ik dook in een nieuw avontuur als zelfstandige. Een eigen zaak betekende voor mij namelijk de ideale manier om mijn droom te realiseren en mijn talenten de volle ruimte te geven om te groeien .

En die beslissing om de sprong in het diepe te wagen en meer te doen met mijn talent? Die heb ik me nooit beklaagd. Ik sta er nog elke dag versteld van hoe drastisch mijn leven ondertussen veranderd is. Hoeveel mooier en kleurrijker het is geworden.  Ik ben terug die vrolijke, goedlachse mama, partner en vriendin die ik zo graag wilde zijn. Ik kan weer genieten van  het moment, zonder al die storende piekergedachten in mijn hoofd. En het allermooiste? Ik straal weer. Die knoop in mijn maag op maandag heeft plaats gemaakt voor goesting en bezieling.

En weet je wat? Ook jij hebt het in je om met volle goesting te werken. Ook al voel je het momenteel niet. Ook al heb je geen idee welke richting je uit wil met je loopbaan. Want als ik dat kan, kan jij dat ook. ­

Ik heb er ondertussen mijn persoonlijke missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen om met volle goesting kunnen werken. Om hun job met hart en ziel te doen. Om hen te helpen kiezen voor wat ze echt willen.

­

En dit alles doe ik ondertussen ook niet meer alleen.

Doorheen de jaren groeide De talent coach uit van een klein eenmansproject naar een professioneel loopbaancentrum dat erkend is door VDAB.

Dat betekent dat mijn bedrijf De talent coach het mandaat heeft gekregen van de VDAB om individuen (zoals jij ;-)) te coachen in hun loopbaanvragen. En dankzij het systeem van de loopbaancheques, kan dat aan een zeer voordelig tarief.

Ik ben omringd door een kleinschalig  maar fantastisch team van straffe coaches die verspreid over Vlaanderen mijn missie mee helpen uitdragen.

En daar ben ik  best wel trots op!

Wij doen onze job met hart en ziel en we kijken er enorm naar uit onze passie rond het werken vanuit je talent met jou te delen. Om je te helpen in kaart te brengen wat jij nodig hebt om met goesting te werken. Om jouw talenten helder te leren zien en zo nieuwe mogelijkheden voor je loopbaan te ontdekken. Om je te helpen kiezen voor wat je écht wil.


Zit je dus met vragen over je loopbaan? Wil je gaan ontdekken waar je echt gelukkig van wordt? Wees dan welkom bij De talent coach 🔥

The ones who are crazy enough to believe they can change the world, usually do - Steve Jobs

Benieuwd naar wat De talent coach voor jou kan betekenen?

Mail me vrijblijvend.

Dan maken we eerst kennis om te kijken of het klikt en of ik, of één van mijn coaches, je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik dat ook. Je zit dus nergens aan vast.

Ik neem binnen de 2 dagen contact op. Geef gerust zelf aan of je het liefst per mail of per telefoon wil gecontacteerd worden. Jouw gegevens zijn veilig en zullen enkel gebruikt worden om contact op te nemen in het kader van jouw vraag.

So please ask yourself 

What would I do if I weren't afraid?

And then go do it

- Sherly Sandberg