Mijn verhaal

Hallo, ik ben Ellen Florin, een bevlogen Arbeids- en organisatiepsychologe en gecertificeerd coach.

Tot 10 jaar geleden werkte ik nog in dienstverband. Een vaste benoeming als docent in het hoger onderwijs, een tof team, goed betaald met uitzicht op een mooi pensioen. Niets mis mee zou je denken.
Maar ik zat toch nog met een knagend gevoel in mijn maag.. 'is dit het nu?'

Ik pendelde elke dag meer dan 3 uur, kwam 's avonds vaak vermoeid thuis en keek op maandag  al uit naar het weekend.

In 2013 besloot ik om het roer om te gooien. Ik zette actief stappen om meer te doen van wat mij energie gaf, volgde opleidingen en zocht actief naar nieuwe kansen en uitdagingen. En ik nam het risico om mijn vaste job op te geven en te gaan voor een nieuw avontuur als zelfstandige.


En zo ontstond De talent coach. Wat begon als een avontuur in bijberoep, is ondertussen uitgegroeid tot een bloeiende zaak waar ik samen met een kleinschalig team  aan de toekomst bouw. Ik kijk dan ook met veel dankbaarheid terug op het traject dat ik ondertussen aflegde. Dankbaar dat ik een zaak kon uitbouwen vanuit mijn talenten, dat ik daardoor weer bruis van energie en vol nieuwe plannen en ideeën zit voor de toekomst.


Ik krijg regelmatig de vraag :

Hoe komt het dat jij zo gepassioneerd over je job kan praten?

Hoe komt het dat jij zoveel energie uitstraalt?

Wat is je geheim?

Ik heb geen geheim. Ik heb vooral veel gereflecteerd in mijn loopbaan, over mezelf , over mijn talenten en wat me energie geeft. En die inzichten heb ik omgezet naar acties. Ik zocht steeds naar nieuwe kansen en mogelijkheden om met meer plezier te werken, om meer te doen met mijn talent.

En daardoor sta ik nu hier. Ik doe mijn job met hart en ziel en kijk er naar uit mijn passie rond het werken vanuit je talent met jou te delen. Om je te helpen in kaart te brengen wat jij nodig hebt om met goesting te werken. Om jouw talenten helder te leren zien en zo nieuwe mogelijkheden voor je loopbaan te ontdekken. Om je te helpen kiezen voor wat je écht wil.

Twijfel je nog?
Ik, of één van mijn coaches, geven je met plezier een duwtje in de rug!

So please ask yourself 

What would I do if I weren't afraid?

And then go do it

- Sherly Sandberg

De talent coach

De talent coach ontstond vanuit mijn wens om mensen en organisaties te inspireren om meer te doen met hun talent

Ik geloof erin dat iedereen het in zich heeft om met goesting te werken, en ik droom van een wereld waar iedereen met veel kleur en energie door het leven gaat. En daar draag ik graag mijn steentje toe bij.

Enerzijds wil ik individuen inspireren om op zoek te gaan naar een werkcontext waarin ze écht zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontplooien. Via loopbaan- en ondernemerscoaching daag ik mensen graag uit om uit hun comfortzone te komen, te dromen van meer, en die dromen dan ook daadwerkelijk te realiseren. Ik verzamelde een klein team van even bevlogen coaches rond mij om die missie verder te helpen uitdragen.

En anderzijds wil ik ook organisaties stimuleren om te investeren in het talent van hun mensen. Daartoe geef ik opleidingen en workshops om organisaties te helpen een context te creëren waarin goesting en bezieling kan groeien. Want dat komt niet alleen het individu, maar ook de organisatie ten goede. 


The ones who are crazy enough to believe they can change the world, usually do - Steve Jobs

Mijn achtergrond


Ik ben een enthousiaste  Arbeids- en Organisatiepsychologe en gecertificeerd coach.

Ik ben gebeten door het werken met mensen, én hun talenten.

Ik sta zelf positief en waarderend in het leven, en geef deze levensvisie ook graag door aan anderen. Ik ben zelf het levende bewijs dat je je  leven in eigen handen kan nemen en zelf kansen kan creëren om met meer plezier en goesting aan de slag te gaan.

Ik doe mijn job met heel veel passie en enthousiasme en hoop dat ik anderen kan inspireren om met evenveel goesting te werken of te ondernemen.

En in een meer persoonlijke noot, ben ik de vrouw van een andere zeer bevlogen zelfstandige, en de trotse mama van een tiener van 13. Ook voor mijn gezin probeer ik een omgeving te creëren waarin talenten kunnen groeien!Benieuwd naar de andere coaches (Ans, Tinne & Kaat) die ondertussen deel uitmaken van het team? Check dan vlug hun bio op onze teampagina


Benieuwd naar wat De talent coach voor jou kan betekenen?

Mail me vrijblijvend.

Dan maken we eerst kennis om te kijken of het klikt en of ik, of één van mijn coaches, je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik dat ook. Je zit dus nergens aan vast.

Ik neem binnen de 2 dagen contact op. Geef gerust zelf aan of je het liefst per mail of per telefoon wil gecontacteerd worden. Jouw gegevens zijn veilig en zullen enkel gebruikt worden om contact op te nemen in het kader van jouw vraag.