Eerste hulp bij stress en burn-out (EHBS) 

Stress de baas : voel je goed in je vel

De talentcoach ontwikkelde een unieke workshop om stress binnen organisaties preventief aan te pakken.


Maak stress en burn-out bespreekbaar en detecteerbaar. Prikkel jouw medewerkers om op een andere manier om te gaan met stress!


We hebben 2 variaties van deze workshop:

- EHBS voor leidinggevenden: In deze workshop leer je als leidinggevende signalen van stress bij je medewerkers herkennen om zo een betere inschatting te maken van hun stress-niveau en de kans op burn-out. We geven een aantal technieken mee om hierover in gesprek te gaan met je medewerker om zo zicht te krijgen op de oorzaken en gevolgen van de stress. We staan ook stil bij preventie en mogelijke remediërende maatregelen op de werkvloer.

- EHBS voor medewerkers : hier richten we ons rechtstreeks tot de medewerkers zelf. We leren hun hoe ze hun eigen stress-signalen kunnen  (h)erkennen en hoe ze hier bewuster mee kunnen omgaan. We reiken concrete tools en technieken aan om beter bestand te zijn tegen de dagdagelijkse stressoren. We staan dus niet alleen stil bij de oorzaken van stress (bij jezelf en op de werkvloer), maar focussen vooral op de acties die je zelf kan ondernemen als individu om beter met stress om te kunnen gaan.


Met onze EHBS-kit doen we niet aan pleisters op de wonde, maar denken we graag samen met jou en je team na over hoe we stress structureel kunnen aanpakken.

Met aandacht voor 3 belangrijke pijlers, zingeving, autonomie en verbondenheid, brengen we opnieuw kleur en bevlogenheid in jouw organisatie!

Methode

Praktijk en -ervaringsgerichte workshop. We zorgen voor een gezonde afwisseling tussen theorie, werkmodellen, praktijkoefeningen en interactie tussen deelnemers. We linken het geleerde aan cases uit de praktijk van de deelnemers.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot leidinggevenden, zaakvoerders of HR-professionals die op professioneel gebied te maken krijgen met het thema stress- en burn-out.

Wij bieden ook op uw maat een workshop rond stress, die zich rechtstreeks tot de medewerkers richt. Daar leren zij hun eigen signalen te (h)erkennen en bewust mee omgaan.

Deze workshop in jouw organisatie?

Neem contact met ons op. We luisteren graag naar jouw specifieke noden en verwachtingen en werken met plezier een aanbod op maat uit.


Beter leren omgaan met stress?

Ontdek hier ons uniek 4-stappen plan

STAP1 breng je energiegevers en energievreters in kaart

- hoe zit het met jouw balans?

- vergroot je energiegevers / verklein je energievreters

STAP 2 Zorg voor voldoende ontspanning en ontlading / ontdek wat werkt voor jou

STAP 3 breng jouw gedrags- en denkpatronen in kaart

- hoe werk je zelf je stress in de hand? Leer belemmerende patronen en gedachten herkennen

- Leer grenzen stellen, je minder aantrekken van wat anderen van je denken, train jezelf in positief denken, pak je piekergedrag aan, .. kortom: leer mild zijn voor jezelf!

STAP 4 Taakanalyse: neem je takenpakket en teamsamenwerking onder de loep

Sta je in je talent in je job? Op welke manier kan je je job eventueel aanpassen (craften) zodat die meer bij je past? Hoe kan je als team beter samenwerken, elkaar ondersteunen en elkaars talenten benutten zodat iedereen met meer plezier en minder stress kan werken?

WAAROM EHBS ?

Als de kleur in je leven verdwijnt..
Als de kleur in je leven verdwijnt..

'Stress en burn-out nemen steeds meer toe in onze drukke samenleving.'

Nee, dat is geen primeur. We kennen de cijfers. We kennen waarschijnlijk zelfs de man of de vrouw achter de cijfers (een collega, een vriend(in), een leidinggevende, ...).

Maar het is niet omdat we het weten, dat we ons er zelf ECHT bewust van zijn.

Ze sluipen namelijk bijzonder makkelijk binnen, die stress en burn-out, en halen stiekem, pixel voor pixel, de kleur uit je leven.

Dat gebeurt wanneer mensen niet in hun talent staan, bijvoorbeeld. Of wanneer ze zichzelf teveel stretchen, teveel willen of denken te moeten en teveel onder druk staan.

Dan voel je dat je langzaam de grip op de dingen verliest. Je omgeving wordt herleid tot een wazig gezoem, je gedachten worden grauw. Met de kleur verdwijnt ook de energie en de goesting uit je werk en je leven. Elke dag voelt als een opgave.

Tot het opeens zwart wordt voor je ogen, kortsluiting, burn-out.

Een diep dal voor de medewerker, een financiële aderlating voor het bedrijf. En... nog meer druk voor de overblijvende werknemers.

Doorbreek die vicieuze cirkel! En ook: breek de stilte! Zet daarom in op preventie. Wij hebben de perfecte EHBS-kit om zorg te dragen voor jezelf en jouw team.