Jouw talenten ontdekken

Waarom is het (her)kennen van jouw talenten belangrijk?


Jouw talenten gaan over jouw natuurlijke voorkeuren. Wat geeft je energie? Wat vind je makkelijk en leuk om te doen? Daarin liggen jouw talenten verscholen.

Denk maar eens aan je hobby's of bezigheden in je vrije tijd. Dat zijn dingen die je doet omdat ze je plezier en goesting geven. Maar heb je ooit al eens nagedacht waarom ze jou zoveel energie geven? Dat is namelijk omdat je iets aan het doen bent met jouw natuurlijke talenten. Vaak besef je echter zelf niet welke talenten schuil gaan achter jouw hobby's en favoriete bezigheden. Daarom zie je wellicht ook weinig tot geen mogelijkheden om daar professioneel iets mee te gaan doen. Wanneer je zicht krijgt op de achterliggende talenten, kan je ook andere contexten ontdekken waar je, ook professioneel, iets met die talenten kan doen. En het is pas dan dat werken echt plezant kan worden en jou diezelfde energie kan geven.


Je talenten kennen vormt dus een belangrijke voorwaarde om met goesting en plezier te kunnen werken.

Maar net omdat het werken vanuit je talent zo moeiteloos aanvoelt, hebben veel mensen onvoldoende oog voor hun talenten. Ze schatten ze m.a.w. te weinig naar waarde, kijken erover of denken dat ze daar niets mee zijn op de arbeidsmarkt. En zo mis je helaas heel wat kansen om meer te doen met jouw talent.

Als je jouw talenten leert herkennen,  kan je betere keuzes maken in je loopbaan. Zo kan je jouw talenten ontwikkelen tot krachtige competenties met waarde op de arbeidsmarkt. En ondertussen geniet je ook nog eens van wat je doet. Fantastisch toch?

Het enige talent dat je nodig hebt, is het talent je eigen talenten te ontdekken

                                                                                                               -Jacques Brel

We geven je graag een klein duwtje in de rug met onze gratis test

Gratis talenten-test

Onze talententest geeft je meer informatie over jouw grootste talent en wat je nodig hebt qua omgeving om je echt goed te voelen op het werk.

Benieuwd? Vul dan snel de test in en ontvang jouw resultaat rechtstreeks in je mailbox.

doe de gratis test

Jouw talenten vormen het kleurenpalet om je leven en loopbaan mee in te kleuren. Gebruik je de hele set, dan maak je er een sprankelend en levendig geheel van ♡


Wil je graag snel en efficiënt zicht krijgen op jouw volledige talentprofiel?

Check dan zeker onze talententoolbox: De kleur van jouw talent.

Direct aan de slag

Deze tool is  onze kortste route naar jouw talent.

Ze is erop gericht je op een zeer laagdrempelige manier te helpen je talenten te gaan herkennen en benoemen. Je krijgt er toegang tot het talentenkader van De talent coach (met daarin de beschrijving van  42 talenten, geclusterd over 6 kleuren). Het vormt een eerste, snelle manier om meer zicht te krijgen op jouw talent.

Na je aankoop krijg je meteen toegang tot de tool in onze online leeromgeving.

Kostprijs:

Normale prijs : 79 €

Nu tijdelijk slechts  47 €

Meer lezen over talenten?

Check onze instagram-pagina of blog