Jouw resultaat op onze test = doordacht blauw

Download jouw rapport via onderstaande button.


Hieronder vind je alvast een snelle weergave van de inhoud van het rapport. 

Je bent een analytische geest, iemand die houdt van nadenken en overpeinzen, van het zoeken naar feiten en het mentaal oplossen van problemen. Geef jou maar eens een complex probleem of vraagstuk waarop je je kan op vastbijten. Je houdt van dingen onderzoeken, doorgronden en analyseren. Je bent een kritische denker, die zaken graag vanuit verschillende perspectieven onderzoekt. Je haalt er veel voldoening uit indien je dingen hebt kunnen doorgronden, als jouw analyse tot nieuwe inzichten of oplossingen leidt. Typische hobby's voor mensen met dit topkleur zijn denksporten zoals sudoku en schaken, een andere taal leren of een extra studie volgen.

Je bent een denker. Je komt dan ook het best tot je recht in een omgeving waar je mag nadenken en analyseren. Waar je de tijd krijgt om je in iets te verdiepen, waar je steeds nieuwe kennis en expertise kan vergaren. Je houdt minder van omgevingen waar er geen ruimte is voor analyse en waar je snel naar actie dient te gaan of enkel maar dient uit te voeren. Typische sectoren voor mensen met dit topkleur zijn bijvoorbeeld wetenschappelijk onderwijs, ICT, gezondheidszorg en bij innovatieve bedrijven.

Bij dit kleur denken mensen vaak aan universitair opgeleide mensen die zich bezig houden met wetenschappelijk onderzoek. Maar dit kleur komt overal voor, ook buiten de muren van de universiteit. Denk bijvoorbeeld aan een elektricien, verpleegkundige of webdeveloper. Ook in dit soort beroepen krijg je vaak te maken met situaties die geanalyseerd moeten worden en dien je heel kundig te zijn. Er bestaan met andere woorden veel verschillende 'blauwe' beroepen. In alle branches en zowel voor hoger als middelbaar opgeleiden. Elk beroep is bovendien te karakteriseren aan de hand van minimaal nog een ander kleur Een verpleger is bijvoorbeeld naast blauw ook heel groen (sociaal). Een architest is blauw maar ook stralend geel (creatief en artistiek). Je kan jouw topkleur dus niet afzonderlijk van je andere kleuren zien.

Deze test licht slechts een klein tipje van de sluier op.

In totaal zijn er maar liefst 42 mogelijke talenten, waarvan jij er wellicht zo'n 15 tot 20 in huis hebt.

Een belangrijk deel van jouw talenten situeren zich binnen het domein 'doordacht blauw', maar daarnaast heb je ongetwijfeld nog meerdere andere talenten, verdeelt over minstens 3 of meer kleuren.

Benieuwd naar meer?

Wil je graag een gedetailleerd en volledig beeld van jouw talenten? Check dan zeker onze talententoolbox of plan een gratis kennismaking in met een talent coach. We helpen je graag om meer zicht te krijgen op jouw talent. Want ken je je talent, dan wordt werken zoveel leuker.

We wensen je alvast een kleurrijke en boeiende loopbaan toe!