Jouw resultaat op onze test = krachtig rood

Download jouw rapport via onderstaande button.


Hieronder vind je alvast een snelle weergave van de inhoud van het rapport. 

Wanneer jij een doel voor ogen hebt, dan ga je ervoor Je bent een durver, iemand die niet bang is om af en toe eens een risico te nemen of verantwoordelijkheid op te nemen. Altijd in voor een experiment of een kans om jezelf te bewijzen of een initiatief uit te werken. Met jouw tonnen energie slaag je er meestal wel in om anderen te overtuigen om mee te gaan in de richting die jij gekozen hebt. Je houdt ervan om je eigen grenzen te verleggen, om steeds beter te worden of te groeien in iets. Succesvol zijn is voor jou belangrijk. Je komt op anderen steeds zelfverzekerd over. Je bent sterk in dingen opstarten, je bent zeer ondernemend en durft risico's nemen. Je houdt van het werken met mensen, van invloed, overtuigen, leiden en managen voor organisatorische doelen of voor winst. Je bent wellicht een leider die goed is in organiseren, overtuigen en managen.

Je komt het best tot je recht in een omgeving waar je ondernemend kan ziijn: projecten mag opstarten en uitvoeren, waar je initiatief mag nemen, anderen kan aansturen, beslissingen mag nemen en de touwtjes in handen mag nemen. Denk aan commerciële beroepen, de handel, politiek of een leidinggevende positie. Je houdt wellicht minder van wetenschappelijke omgevingen waar complexe problemen door middel van analyse en onderzoek opgelost dienen te worden. Bij ondernemende beroepen denk je al gauw aan een zelfstandig ondernemer, eigenaar van een bedrijf of directeur. Maar je kunt ook denken aan minder voor de hand liggende beroepen waarvoor het van belang is dat je ondernemend bent. Denk bijvoorbeeld aan een politicus of politieagent. Ook voor deze beroepen geldt dat je risico's durft te lopen, een grote verantwoordelijkheid draagt, graag het initiatief neemt en het voor het zeggen wilt hebben. Er bestaan met andere woorden veel verschillende soorten ondernemende beroepen.

Elk beroep, ook een vurig-rood beroep, is te karakteriseren aan de hand van minimaal nog een ander persoonlijkheidskenmerk. Een advocaat is bijvoorbeeld naast vurig rood (je moet namelijk opkomen voor de belangen van je cliënt)) ook helder blauw (analysevermogen en kennis van zaken hebben). En een boer is naast vurig rood (want er dienen vaak investeringen gemaakt te worden) ook down-to-earth- oranje (want hij werkt graag buiten en met de handen). Je kan je topkleur dus niet los zien van je andere top-kleuren.

Deze test licht slechts een klein tipje van de sluier op.

In totaal zijn er maar liefst 42 mogelijke talenten, waarvan jij er wellicht zo'n 15 tot 20 in huis hebt.

Een belangrijk deel van jouw talenten situeren zich binnen het domein 'krachtig rood, maar daarnaast heb je ongetwijfeld nog meerdere andere talenten, verdeelt over minstens 3 of meer kleuren.

Benieuwd naar meer?

Wil je graag een gedetailleerd en volledig beeld van jouw talenten? Check dan zeker onze talententoolbox of plan een gratis kennismakingsgesprek in met een talentcoach.

We wensen je alvast een kleurrijke en boeiende loopbaan toe!