Jouw resultaat op onze test = warm groen

Download jouw rapport via onderstaande button.


Hieronder vind je alvast een snelle weergave van de inhoud van het rapport. 

Je houdt van mensen en menselijk contact. Je haalt vooral energie uit een job waarin je met mensen in contact kan komen en het gevoel hebt dat je iets kan betekenen voor iemand. De kans is groot dat je goed bent in luisteren en aandacht geven aan anderen. Hierdoor kom je makkelijk overeen met de meeste mensen en heb je zelden of nooit conflicten. Je stapt makkelijk naar mensen toe en hebt geen probleem om contact te leggen. Mensen nemen je ook makkelijk in vertrouwen en voelen aan dat je het beste met hun voorhebt. Je kan je goed inleven in mensen, waardoor je erin slaagt om een sterk contact op te bouwen, om mensen echt mee te krijgen.

Je komt het meest tot je recht in scoiaal beroep, waarin je anderen kan onderwijzen, entertainen / helpen of verzorgen. Welke van deze rollen je verkiest, hangt voornamelijk af van welke andere talenten je nog in huis hebt. Je vindt het uitermate belangrijk om goede relaties met anderen te onderhouden en je zou echt ongelukkig worden indien je de hele dag op je eentje zou moeten doorbrengen.

Wat sociale beroepen echt onderscheidt van andere beroepen is het intensieve contact met andere mensen met het doel iets voor hen te betekenen. Die andere mensen kunnen bijvoorbeeld patiënten, leerlingen, klanten, studenten en burgers zijn. En het contact kan bestaan uit fysieke verzorging, psychische hulp, doceren of klantenservice. Er bestaan met andere woorden veel verschillende soorten sociale beroepen

Mensen die hoog scoren op deze dimensie zullen over het algemeen een voorkeur hebben voor hobby's zoals teamsporten, vrijwilligerswerk en met vrienden uit eten gaan. Relatief veel sociale beroepen kom je tegen bij de overheid, in het onderwijs, de gezondheidszorg, het welzijnswerk en dienstverlening. Trefwoorden: contactueel, hulpvaardig, servicegericht, sociaal, begripvol, empatisch, doceren.

Deze test licht slechts een klein tipje van de sluier op.

In totaal zijn er maar liefst 42 mogelijke talenten, waarvan jij er wellicht zo'n 15 tot 20 in huis hebt.

Een belangrijk deel van jouw talenten situeren zich binnen het domein 'warm groen', maar daarnaast heb je ongetwijfeld nog meerdere andere talenten, verdeelt over minstens 3 of meer kleuren.

Benieuwd naar meer?

Wil je graag een diepgaande analyse van jouw talentprofiel? Check dan zeker onze talententoolbox of plan meteen een gratis kennismakingsgesprek in met een talentcoach.

We wensen je alvast een kleurrijke en boeiende loopbaan toe!