Jouw resultaat op onze test = down-to-earth oranje

Download jouw rapport via onderstaande button.


Hieronder vind je alvast een snelle weergave van de inhoud van het rapport. 

Jij bent een echte doener. Je houdt van dingen aanpakken en realiseren. Je steekt graag de handen uit de mouwen, en je beschikt over technisch of praktisch inzicht. Problemen zijn er om aan te pakken en niet om lang over na te denken of over te piekeren. Je houdt van activiteiten waarbij je fysiek en concreet kan bezig zijn. Je werkt graag met machines, gereedschap, materialen, dieren of planten. Mechanische en atletische vaardigheden zijn bij jou een sterk punt, je bent sterk en je hebt een goede coördinatie. Je houdt van het oplossen van concrete problemen en doet dit graag door ze fysiek aan te pakken. Mensen met dit topkleur zijn vaak goed in noodsituaties, doordat ze snel en concreet handelen.

Je komt het best tot je recht in een omgeving waar je heel concreet en praktisch aan de slag kan gaan en waar er niet te veel over abstracte of theoretische zaken gepraat wordt want dat interesseert je meestal niet. Zolang het maar werkt, dat is het belangrijkste.Bij dit soort beroepen zit je niet stil, werk je vaak buiten, met dieren, machines of gereedschap.

Je houdt wellicht minder van beroepen waar je veel sociale contacten moet leggen en onderhouden. Geef jou maar iets praktisch om mee aan de slag te gaan. Veel van deze beroepen vinden buiten plaats. Er is weinig papierwerk of nauwe samenwerking met anderen bij nodig.

Typische hobby's van realistische mensen zijn tuinieren, het hebben van huisdieren, sleutelen aan auto's en buitensporten zoals mountainbiken en hardlopen.

Sectoren waar je veel realistische beroepen zult tegenkomen zijn bijvoorbeeld de landbouw, bouwwereld, maakindustrie, distributie- en transportsector en de zee- en luchtvaart. Trefwoorden: fysiek, buiten, handen, onderweg, machines en apparaten, dieren.

Elk beroep is bovendien te karakteriseren aan de hand van minimaal nog een ander kleur. Een mechanicus heeft bijvoorbeeld naast oranje talenten ook heel wat blauwe talenten (analytisch en onderzoekend). En een landschapsarchitect heeft bijvoorbeeld ook gele talenten in huis (= creatief & verbeeldend). Jouw topkleur krijgt met andere woorden een specifieke invulling door ook naar je andere kleuren te kijken.

Deze test licht slechts een klein tipje van de sluier op.

In totaal zijn er maar liefst 42 mogelijke talenten, waarvan jij er wellicht zo'n 15 tot 20 in huis hebt.

Een belangrijk deel van jouw talenten situeren zich binnen het domein 'down-to-earth oranje', maar daarnaast heb je ongetwijfeld nog meerdere andere talenten, verdeelt over minstens 3 of meer kleuren.

Elk talent heeft ook valkuilen. Wie hoog scoort op het kleur 'down-to-earth- oranje' herkent mogelijks één of meerdere van deze valkuilen:

1) mogelijk minder sterk in communicatie

Je vindt het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden om jezelf uit te drukken. Hierdoor communiceer je soms te weinig en kom je op anderen soms wat afstandelijk over. Je werkt liever zelfstandig en bent liever niet te veel afhankelijk van anderen.

2) meer aandacht voor het praktische dan voor het menselijke.

Wanneer er zich een probleem stelt, wil je dat gewoon oplossen. Door je praktische en nuchtere instelling, sta je niet altijd stil bij het effect van jouw handelingen op anderen of hoe anderen zich voelen. Wat meer aandacht voor de mens achter de taak kan nuttig zijn.

3) mogelijk soms wat te rechtuit in de omgang

Doordat je heel rechttoe en rechtaan bent, zou je mogelijks wat hard kunnen uit de hoek komen. Je zegt het hoe het is. Soms is het nuttig om even stil te staan bij hoe je iets aanbrengt. Je kan je woorden dan eventueel wat meer verpakken zodat ze beter landen bij anderen. Anders loop je het risico onbewust anderen te kwetsen. Soms oordeel je misschien iets te snel of denk je teveel in extremen. Het loont de moeite om iets meer nuance in je mening te brengen door oprecht nieuwsgierig te zijn naar een ander zijn standpunt en hier ook voor open te blijven staan.

Benieuwd naar meer?

Plan een gratis online of telefonisch gesprek in met een talentcoach.

Of ga meteen aan de slag met één van onze e-learning cursussen,  gewoon van bij je thuis.

We helpen je graag bij vinden van een job waar je meer kan doen met jouw talent!