Jouw resultaat op onze test = down-to-earth oranje

Download jouw rapport via onderstaande button.


Hieronder vind je alvast een snelle weergave van de inhoud van het rapport. 

Jij bent een echte doener. Je houdt van dingen aanpakken en realiseren. Je steekt graag de handen uit de mouwen, en je beschikt over technisch of praktisch inzicht. Problemen zijn er om aan te pakken en niet om lang over na te denken of over te piekeren. Je houdt van activiteiten waarbij je fysiek en concreet kan bezig zijn. Je werkt graag met machines, gereedschap, materialen, dieren of planten. Mechanische en atletische vaardigheden zijn bij jou een sterk punt, je bent sterk en je hebt een goede coördinatie. Je houdt van het oplossen van concrete problemen en doet dit graag door ze fysiek aan te pakken. Mensen met dit topkleur zijn vaak goed in noodsituaties, doordat ze snel en concreet handelen.

Je komt het best tot je recht in een omgeving waar je heel concreet en praktisch aan de slag kan gaan en waar er niet te veel over abstracte of theoretische zaken gepraat wordt want dat interesseert je meestal niet. Zolang het maar werkt, dat is het belangrijkste.Bij dit soort beroepen zit je niet stil, werk je vaak buiten, met dieren, machines of gereedschap.

Je houdt wellicht minder van beroepen waar je veel sociale contacten moet leggen en onderhouden. Geef jou maar iets praktisch om mee aan de slag te gaan. Veel van deze beroepen vinden buiten plaats. Er is weinig papierwerk of nauwe samenwerking met anderen bij nodig.

Typische hobby's van realistische mensen zijn tuinieren, het hebben van huisdieren, sleutelen aan auto's en buitensporten zoals mountainbiken en hardlopen.

Sectoren waar je veel realistische beroepen zult tegenkomen zijn bijvoorbeeld de landbouw, bouwwereld, maakindustrie, distributie- en transportsector en de zee- en luchtvaart. Trefwoorden: fysiek, buiten, handen, onderweg, machines en apparaten, dieren.

Elk beroep is bovendien te karakteriseren aan de hand van minimaal nog een ander kleur. Een mechanicus heeft bijvoorbeeld naast oranje talenten ook heel wat blauwe talenten (analytisch en onderzoekend). En een landschapsarchitect heeft bijvoorbeeld ook gele talenten in huis (= creatief & verbeeldend). Jouw topkleur krijgt met andere woorden een specifieke invulling door ook naar je andere kleuren te kijken.

Deze test licht slechts een klein tipje van de sluier op.

In totaal zijn er maar liefst 42 mogelijke talenten, waarvan jij er wellicht zo'n 15 tot 20 in huis hebt.

Een belangrijk deel van jouw talenten situeren zich binnen het domein 'down-to-earth oranje', maar daarnaast heb je ongetwijfeld nog meerdere andere talenten, verdeelt over minstens 3 of meer kleuren.

Wil je graag een gedetailleerd en volledig beeld van jouw talenten? Check dan zeker onze talententoolbox of neem contact op om een gratis kennismaking in te plannen. We helpen je graag om meer zicht te krijgen op jouw talent. Want ken je je talent, dan wordt werken zoveel leuker.

We wensen je alvast een kleurrijke en boeiende loopbaan toe!

Benieuwd naar meer?

Check dan onze talententoolbox of plan een gratis kennismaking in met een talentcoach.

We wensen je alvast een kleurrijke en boeiende loopbaan toe!